top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

10 do's and don'ts op de trouwdag

Jullie hebben maandenlang gepland en eindelijk is de grote dag daar. It's time to party! Het is tijd om te ontspannen en te genieten van deze prachtige dag. Maar, er zijn een paar do's en don'ts om in gedachten te houden. Probeer deze opsomming niet zozeer als een lijst met regels te beschouwen, maar eerder als een manier om ervoor te zorgen dat zowel jullie als jullie gasten de best tijd hebben! Na alle moeite die jullie hebben gedaan om deze dag mogelijk te maken, wil jullie dat deze ook onvergetelijk wordt.


Laten we er meteen induiken! Hier is onze top 10 do's en don'ts voor de trouwdag.

Foto: Wild & Willow Photography


Eet je maaltijd op.

Het is een dag waarop jouw lichaam brandstof nodig heeft. Begin met een goed ontbijt, maar probeer ook doorheen de dag voldoende te eten zodat jullie geen appelflauwte krijgen op jullie eigen trouw.


Maak een draaiboek.

Het maken van een draaiboek is de beste manier om ervoor te zorgen dat jullie trouw soepel verloopt. Zo weten jullie niet alleen hoe lang alles gaat duren, maar kunnen jullie ook beter communiceren met de leveranciers en het draaiboek delen met hen.


Probeer niet alles zelf te doen.

Eenmaal de trouwdag is aangebroken, is het laatste wat jullie willen om de centrale persoon te zijn, zelfs al hebben jullie het grootste deel van de planning zelf gedaan. In het ideale geval kan een weddingplanner of ceremoniemeester jullie alles uit handen nemen, maar als jullie er geen hebben, vraag dan jouw mama of vriend(inn)en om mee te helpen en te coördineren. Belangrijk is wel dat zij ook bereid moeten zijn om tijdens het trouwfeest te werken (indien het nodig zou zijn).


Woon de receptie bij (als je wil)

Voor veel bruidsparen is de receptie een geschikt moment voor de fotoshoot. Terwijl jullie gasten genieten van een hapje en drankje, beginnen jullie aan de fotoshoot. Maar als jullie het niet fijn vinden om deze sociale momenten te missen, hoeft dat niet. Een fotoshoot vóór de ceremonie is een prima oplossing en jullie kunnen nog steeds een grootse entree maken op de receptie.


Laat gasten niet te lang wachten.

Niets kan voor gasten de beleving van een bruiloft sneller verpesten dan lange tijd aan hun lot te worden overgelaten. Of het nu voor de ceremonie is of tussen het einde van de ceremonie en het begin van de receptie, probeer ervoor te zorgen dat er geen te grote gaten vallen.

Foto: Annelies Boeykens


Probeer de speeches op 3 minuten of minder te houden.

De speeches kunnen een leuk en ontroerend moment zijn tijdens de huwelijksreceptie. Helaas kunnen ze ook een enorme domper zijn, vooral als de sprekers maar door blijven gaan. Bereid hen van tevoren voor en vraag hen om hun speech niet langer dan 3 minuten te maken.


Overdrijf niet met alcohol.

Natuurlijk verdienen jullie het om de champagne te laten knallen. Maar niemand wil een bruid of bruidegom zijn die aan het eind van de avond niets meer weet van de trouw. Trouwens, jullie trouw vliegt al voorbij - jullie willen de herinneringen hieraan niet nog waziger maken. De makkelijkste manier is ervoor te zorgen dat jullie altijd water bij de hand hebben of af te wisselen tussen alcoholische en niet-alcoholische drankjes.


Stress niet als er iets fout gaat.

Makkelijker gezegd dan gedaan misschien? Maar hoe goed jullie zich ook voorbereiden, het is onvermijdelijk dat sommige details niet volgens plan verlopen. Het beste wat jullie dan kunnen doen, is het loslaten en genieten van alle andere zaken. Vaak is het later alleen maar een leuk verhaal!


Koester alle momenten

De dag van de trouw kan soms een beetje wazig voorbij gaan. De beste manier om die herinneringen vast te houden is om ze samen te beleven. Probeer een bewuste poging te doen om bij elkaar te blijven als je rondloopt op de trouw. Neem ook een paar momenten de tijd om alles in jullie op te nemen, want er komt veel op jullie af.


Verspil geen tijd met het scrollen op jouw smartphone

Zelfs als ben je iemand die niet kan zonder zijn/haar smartphone, op jullie trouwdag is het een dag om deze weg te leggen. Je kunt nadien nog op Instagram of andere kanalen scrollen, maar de prachtige momenten op jullie trouwdag krijg je nooit meer terug en het is belangrijk om die live mee te maken. Laat de foto's en/of video's over aan de professionals die jullie hebben ingehuurd en enjoy!Ik wens jullie heel veel plezier toe en probeer te genieten van alles!


Lots of love

- Stefanie van Wondrous Weddings & Events

Wedding- en eventplanner & stylisteSinds 21 april 2022 hebben wij een nieuwe website waarop jullie decoratie en materialen kunnen huren. Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje: https://www.wondrousrentals.be/

574 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page