top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

10 do's & don'ts nadat jullie verloofd zijn

Het is zover; jij en de liefde van jouw leven zijn officieel verloofd! Een fonkelende ring en een volmondig JA. Of je de nu vraag hebt gekregen of het zelf hebt gevraagd aan jouw partner, dit is een van de spannendste en soms wel emotionele momenten van jullie leven. En het is nog maar het begin! Maar als de gelukstranen zijn opgedroogd, vraag je je misschien af: wat nu? Wie vertel je het grote nieuws eerst en hoe? Wat mag je niet vergeten? En waar begin je in godsnaam met het plannen van een bruiloft?


Geen paniek! Ik deel hier enkele DO'S die je absoluut moet doen als je net verloofd bent. En, net zo belangrijk, enkele DON'TS die je NIET moet doen!

Fotograaf: Studio LW


DO: Deel het nieuws met jouw directe familie en beste vrienden.

Sommige koppels houden het nieuws van hun verloving graag een paar uur of dagen voor zich, maar wanneer jullie klaar zijn om het bekend te maken, zorg er dan voor dat je het eerst aan jullie directe familie en beste vrienden vertelt. Begin met jullie ouders, broers en/of zussen, directe familie en beste vrienden, en werk van daaruit verder. Er is niets mis met een telefoontje, maar indien mogelijk is het nog fijner om het nieuws persoonlijk te delen.


DON'T: Zet je 'net verloofd'-status niet eerst op sociale media.

Tegenwoordig is ons eerste instinct het meteen te delen op sociale media. Het maakt het verspreiden van het nieuws zeker makkelijker. En wie houdt er niet van een ring selfie? Maar, het is belangrijk om het grote nieuws pas op sociale media te plaatsen nadat jullie het nieuws met jullie directe familie en beste vrienden hebben gedeeld.


DO: Geniet van het moment.

Hoewel sommige koppels zich in de planningsmodus willen storten, is het belangrijk om de tijd te nemen om te genieten van de verloving. Plan een feest (groot of klein, het maakt niet uit). Geniet ervan om elkaar 'mijn verloofde' te noemen. Boek een activiteit of een weekendje weg samen.

Natuurlijk hou ik jullie niet tegen om al eens na te denken over het soort huwelijk dat jullie willen, jullie prioriteiten en must-haves.


DON'T: Leg niet meteen iets vast.

De grootste fout die bruidsparen in de eerste twee weken maken, is dat ze zich vastleggen op beslissingen die ze later niet meer kunnen veranderen, zonder een duidelijk beeld te hebben van het soort huwelijk dat ze willen (én kunnen betalen). Boek bijvoorbeeld geen trouwlocatie, teken geen contracten met leveranciers en koop geen trouwkleding. Doe geen beloftes aan familie, zoals hoeveel gasten ze mogen uitnodigen. Kies niet het eerste kleurenschema dat jullie mooi vinden en begin geen decoratie te kopen. Er is nog genoeg tijd om te plannen. Jullie hoeven niet alles meteen te doen!


DO: Praat eerst over het budget, dan over het aantal gasten, dan over de datum en de locatie.

Het is niet het leukste deel van de huwelijksplanning, maar jullie budget is het kader waarop al jullie andere beslissingen worden gebaseerd. Het is dus essentieel dat jullie als eerste grote stap het budget bepalen. Zodra dit duidelijk is, kunnen jullie verder gaan met het bespreken van het aantal gasten. Er moet zeker nog geen definitieve lijst opgesteld worden, maar jullie moeten wel een idee hebben hoeveel gasten jullie ongeveer zouden willen uitnodigen. Tenslotte kunnen jullie een locatie, plek en trouwdatum kiezen die past bij de parameters die jullie al hebben vastgesteld.


DON'T: Nodig nog geen gasten uit.

Totdat jullie de omvang en de locatie van jullie trouwfeest weten, is het belangrijk om geen uitnodigingen te versturen (hoe vrijblijvend ook). Als iemand het vraagt, houd het antwoord dan vaag.


DO: Laat je ring verzekeren.

Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het kan misschien ooit wel van pas komen. Zodra je een ring om je vinger hebt, kan je hem verzekeren. Vaak kan het worden toegevoegd als een uitbreiding op jullie bestaande verzekering en is het niet super duur. Gemiddeld ligt de kost tussen de 15-25 euro/jaar per 1000 euro.


DON'T: Draag geen ring die niet past.

Zorg er voor dat je een ring draagt die past. Maak hiervan een prioriteit (tenzij deze perfect past natuurlijk), want niets is zo vervelend dan een te grote of te kleine ring. Een ringmaat laten aanpassen duurt gemiddeld 1-3 dagen. Lang moet je dus niet wachten.


DO: Zorg dat jullie georganiseerd zijn.

Als jullie klaar zijn om te gaan plannen, zorg er dan voor dat hier structuur in zit en dat jullie alles goed bijhouden. Dit kan online in een Dropbox, Onedrive of Google drive omgeving. Of jullie kunnen alles afdrukken en bijhouden in een overzichtelijke map met tussenschotten.

Op Pinterest kunnen jullie ook verschillende borden aanmaken voor jullie trouw.


DON'T: Raak niet in paniek!

Het plannen van een trouwfeest kan angstaanjagend zijn en zeker als je er weinig van af weet. Dit is tenslotte een hele nieuwe wereld voor jullie. Maar laat jullie niet overweldigen. En als jullie toch graag hulp willen inschakelen, neem dan gerust een wedding planner onder de arm.Voor je het weet wordt 'net verloofd' 'net getrouwd'! De weken en maanden vliegen voorbij, dus het belangrijkste is om van elk moment te genieten!
Veel liefs en succes,

Stefanie


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page