top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

5 tips om een trouwlocatie te vinden

Het plannen van een trouw tijdens COVID-19 is niet ideaal en vaak ook een echte uitdaging. Los van COVID-19 is het ook niet altijd even gemakkelijk om online een gepaste locatie te vinden. In deze blog kunnen jullie 5 tips terugvinden op jullie op weg te helpen.


Tip 1: De musts

Er bestaan enorm veel locaties en de keuze is dan ook eindeloos. Het is dus heel belangrijk om de belangrijkste zaken te noteren die jullie locatie nodig heeft om zo de zoekopdracht te vernauwen. Werk samen jullie prioriteiten en verwachtingen uit. Willen jullie bijvoorbeeld een openlucht gevoel of eerder trouwen in een balzaal? Is een dansvloer een must? Willen jullie graag een bepaalde cateraar? Wat is jullie budget en hoeveel gasten telt jullie gastenlijst?


Verschillende vragen om over na te denken. Natuurlijk zijn er nog veel meer vragen om de zoekopdracht te vernauwen en het is dan ook belangrijk om aan alles te denken vooraleer je online opzoek gaat of op locatiebezoek gaat. Zo voorkom je dat jullie locaties gaan opzoeken of bezoeken die totaal niet aan de orde zijn, financieel haalbaar zijn of niet naar wens zijn.


Extra tip: Denk ook na over het seizoen of de maand waarin jullie willen trouwen bij het maken van deze keuzes.


Tip 2: Onderzoeken

Als je eenmaal weet naar wat jullie opzoek zijn, is het tijd om met het echte werk te starten. Je kunt op verschillende manieren opzoek gaan naar de ideale locatie. Zo kan je gebruik maken van Google, Instagram, blogs, aanbevelingen van leveranciers, familie of vrienden, huwelijkspagina's/ huwelijksmagazines, jullie wedding planner, enz.


Het kan allemaal een beetje overweldigend worden, dus zorg ervoor dat jullie al de informatie in detail opschrijven of invoeren in een Excel bestand. Zo kan je na het opzoekwerk alles goed vergelijken én de toplocaties gaan verkennen in real life.


Tip 3: Controleer de reviews

Blader door reviews van bruiloften die hebben plaatsgevonden op de locatie. Begin met het bekijken van reviews op sociale media, evenals op de websites van de locatie (als je niet met een weddingplanner werkt). Ken je iemand die de locatie voor zijn of haar bruiloft heeft gekozen? Vraag hen dan naar hun ervaring.

Het is ook een goed idee om te kijken naar voorbeelden van bruiloften op de locatie op blogs, sociale media en op de websites van fotografen. Deze geven jullie een goed beeld van hoe de ruimte eruit ziet met verschillende soorten decors en tijdens verschillende seizoenen. Het is ook een goed idee om de regio van de locatie op voorhand te controleren met behulp van Google Maps. Dit om te zien hoe makkelijk het is om er te geraken én om te parkeren.


Tip 4: Bekijk alles gedetailleerd

Als jullie de tijd hebben genomen om jullie lijstje grondig te bekijken, is het tijd om contact op te nemen. Begin met prijzen (en de capaciteit) te vragen voor jullie specifieke trouw. Aan de hand van de prijzen, kan je vaak al enkele locaties schrappen.

Veel locaties bieden tegenwoordig virtuele videotours aan, zodat jullie een idee hebben van de look & feel van de locatie, zelfs vanuit jouw zetel. Of je kan tijdens jouw locatiebezoek vragen of jullie, jullie rondleiding mogen filmen om alles achteraf te herbekijken en eventueel te delen met bijvoorbeeld jullie ouders. Het is ook belangrijk om vragen te stellen (zowel voor als na als tijdens) zodat jullie alle informatie hebben die jullie nodig hebben om een beslissing te nemen.


Tip 5: Volg jullie gevoel

Als jullie alles hebben bekeken (inclusief de contracten), is het tijd om je keuze te maken. Natuurlijk is logica belangrijk, en je moet ervoor zorgen dat jullie locatie voldoet aan al de prioritaire zaken die jullie niet kunnen missen. Maar als het erop aankomt, is de uiteindelijke beslissing vaak gebaseerd op hoe jullie zich voelen.

Zit samen met jouw partner en vergelijk al jullie notities. Denk aan de locatie zelf, maar ook aan de zaalverantwoordelijke of de verantwoordelijke van de locatie. Verliep de communicatie vlot? Staan ze open voor jullie ideeën? Raak je opgewonden om met hen samen te werken? Als jullie buikgevoel niet goed is, schrap je de locatie best van jullie lijst.Wil je graag meer advies over hoe je online een trouwlocatie kan vinden? Of hoe je in het algemeen de ideale locatie kan vinden? Boek dan zeker de online workshop 'de ideale locatie vinden' via de volgende link: https://wondrous-weddings-events.myonline.store/a-61815875/online-workshops/online-workshop-de-ideale-locatie-vinden/ . PS: Bij aankoop van een online workshop, kan je er een gratis bij krijgen. Gebruik de code: WORKSHOP. Actie geldig tot en met 31 januari 2021.Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page