top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

5 tips & tricks voor een super leuk communie-of lentefeest

Staat er een communie- of lentefeest op de planning? Wij hebben voor jullie enkele handige tips en tricks die zeker van pas kunnen komen om een super leuk communie- of lentefeest te organiseren!

Tip 1: Zorg voor een cadeautjes tafel

Zorg voor een aparte aangeklede tafel waar jullie kinderen hun centjes en cadeautjes kunnen leggen. Jullie kunnen een leuke doos, valiesje of iets anders bestellen of in elkaar knutselen (DIY) waar al de enveloppes in kunnen en waarnaast de cadeautjes kunnen geplaatst worden.


Tip 2: Bepaal het menu

Kies het lievelingsmenu van jullie kinderen. Is het een typisch kindergerecht? Vorm en upgrade het menu zodanig dat ook de volwassenen hiervan kunnen genieten.


Tip 3: Vraag hulp

Het organiseren van een communie- of een lentefeest vraagt wel wat werk. Wees dus op tijd om hulp te vragen als je het alleen niet aankan en wees vooral niet bang om hulp te vragen. Het is helemaal oké om wat werk uit handen te geven zodat jij van de plechtigheid kan genieten in de kerk of tijdens het feest. Hebben jullie alle twee een fulltime job of een drukke agenda, dan is het heel logisch dat je niet alles zelf kan plannen en organiseren. Schakel een familielid, vriend(in) of professionele planner in.


Tip 4: Reservekleding

We weten allemaal dat kinderen graag spelen en zeker als er vriendjes, neefjes of nichtjes in de buurt zijn. Geef jullie kinderen reservekleding als de (nieuwe) communiekleren niet mogen vuil worden. Zo kunnen ze zich toch helemaal uitleven. Bespreek op voorhand met jullie kinderen dat ze de communiekleding enkel aanhouden bij het nemen van de foto’s of tijdens de receptie/plechtigheid.


Tip 5: Wees voorbereid

Het weer is altijd een onzekere factor, wees dus zeker voorbereid. Gaan jullie voor een tuinfeest? Zorg dan dat jullie een schuilplaats hebben voor als het zou regenen. Ga bijvoorbeeld op voorhand eens horen bij een tentverhuurbedrijf voor de beschikbaarheid en prijzen. Door iets na te vragen, ben je niet verplicht om iets te bestellen, maar zo hebben jullie toch alvast een idee.Hulp nodig bij het organiseren van het communiefeest of lentefeest van je zoon/dochter? Neem dan zeker contact op met ons! Of wil je liever eens een adviessessie inplannen om eens af te stemmen of jullie goed bezig zijn? Boek dan hier een adviessessie in voor slechts 14,99 euro.Lots of love


Anne-Sophie

Stagiaire bij Wondrous Weddings & Events


PS: Kan het communie- of lentefeest niet doorgaan door omstandigheden (zoals bv. COVID-19). Laat jullie teleurstelling dan zeker niet zien aan jullie kinderen. Zeg hen dat er binnenkort een heel leuk feestje hen staat op te wachten.73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page