top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

5 tips voor het plannen van een 2022 of 2023 huwelijk

Het plannen van een bruiloft kan in gewone omstandigheden een uitdaging zijn, maar door COVID-19 mogen we dit wel een extra uitdaging noemen. Maar, er is licht aan het einde van de tunnel en dit door o.a. de vaccinaties. En daardoor beginnen er al veel koppels enthousiast te worden over het plannen van een 2022 of 2023 huwelijk. Of je nu pas verloofd bent, je huwelijk hebt moeten uitstellen of je planning hebt moeten uitstellen, het is nu de perfecte tijd om je 2022 of 2023 huwelijk op de rails te zetten.

Wij hebben voor jullie enkele tips om een geweldig 2022 of 2023 huwelijk te plannen!

1. Locatie en leveranciers

Wacht niet met het boeken van een locatie of leveranciers. Doordat de eerste helft van 2021 er nog niet 100% rooskleurig uitziet, gaan heel wat koppels hun trouwdag verplaatsen naar 2022 of zelfs 2023. Dit zorgt ervoor dat heel wat leveranciers en locaties al snel volgeboekt zijn. Wees dus tijdig met het vastleggen van de belangrijkste leveranciers en de locatie.


2. Zorgvuldig

Bekijk contracten zorgvuldig. Bespreek voordat je iets ondertekent de voorwaarden van de leveranciers, vooral met betrekking tot COVID-19. Zorg ervoor dat je begrijpt wat wanneer verschuldigd is, maar ook wat wel en niet wordt terugbetaald. Daarnaast is het ook belangrijk te weten wat de voorwaarden zijn ten aanzien van annulering en uitstel. Vraag ook naar hun veiligheidsvoorschriften. Zorg ervoor dat je al deze afspraken schriftelijk vastlegt, zodat iedereen vanaf het begin op één lijn zit.


3. Flexibel

Wees flexibel. Als er één ding is dat het Coronavirus ons allemaal heeft geleerd, dan is het wel dat we soms gewoon geen controle hebben over de dingen. Bij het plannen van jullie 2022 of 2023-bruiloft is het dus de moeite waard alle opties te overwegen. Een andere locatie of een trouwdatum buiten het hoogseizoen is misschien niet wat jullie oorspronkelijk in gedachten hadden, maar het kan wel de perfecte (én misschien ook goedkopere) oplossing blijken te zijn.


4. Gasten

Houd je gasten op de hoogte. Het is altijd al belangrijk geweest om goed met je gasten te communiceren. Een trouwwebsite is altijd een goed idee om een centraal punt voor informatie te hebben. Zorg er wel voor dat je hem up to date houdt! Een andere manier om naar jullie gasten te communiceren zijn de uitnodigingen of save the date kaartjes. Wil je graag kosten besparen omwille van de onzekere factor, verstuur dan de uitnodigingen en/of save the date kaartjes digitaal in plaats van via de post. Zo informeer je de gasten en bespaar je de kosten van het drukken en versturen van de uitnodigingen en/of save the date kaartjes.


5. Onvoorziene kosten

Onvoorziene kosten kunnen altijd voorvallen en wij raden dan ook steeds aan om dit in te calculeren in het budget. Door COVID-19 is dit extra belangrijk. Onvoorziene kosten kunnen van alles zijn, van veranderingen van de uitnodiging tot kosten voor veiligheidsmaatregelen die misschien moeten worden genomen. We weten nog niet precies hoe 2022 of 2023 bruiloften eruit zullen zien, dus het is een goed idee om een deel van het budget aan de kant te zetten voor onvoorziene kosten.Hulp nodig bij het plannen van uw 2022 of 2023-bruiloft? Neem dan zeker contact op met ons! Ook voor 2021 hebben we nog enkele plaatsen beschikbaar.


Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events

264 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page