top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

5 tips voor het proeven van de bruidstaart

Niet alles is even leuk bij het plannen van een bruiloft. Maar, als er een taak is die altijd leuk én lekker is, dan is het wel het proeven van de taart. Samen met jouw partner een paar uur genieten van lekkere taarten, vullingen tot jullie de perfect combinatie vinden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jullie de juiste keuze maken en daarom hebben wij enkele tips die jullie hierbij kunnen helpen.

Foto: PicturedbyKelsey


1. Bepaal een budget

Voordat jullie gaan proeven, is het belangrijk om op voorhand een budget te bepalen en dit ook door te geven/bespreken met de bakker/cake maker. Gemiddeld moet je op 7 euro per persoon rekenen voor een bruidstaart, maar je moet rekenen dat slechts +/- 80% van de gasten een stukje taart zullen nemen (indien er ook een dessertenbuffet is).


2. Stijl van de taart

Check Pinterest om een idee te hebben van de stijl van jullie taart. Zorg er ook voor dat deze stijl past bij de stijl van jullie trouwfeest. Laat ook enkele foto's zien aan de bakker/ cake maker zodat deze weet wat hij/zij voor jullie moet maken.


3. Deel vooraf je beperkingen en voorkeuren.

Voordat je de bruidstaart gaat proeven, moet je de bakker/ cake maker op de hoogte brengen van belangrijke voedselbeperkingen of allergieën. Je moet hem/haar ook op de hoogte brengen van eventuele sterke voorkeuren zodat jullie geen tijd verspillen aan iets dat geen succes zal hebben.


4. Proef niet op een lege maag.

Ooit boodschappen gedaan terwijl je honger hebt? Geen goed idee hé? Alles ziet er heerlijk uit en smaakt ook zo. Neem een snack of lichte maaltijd voor jullie de bruidstaart gaan proeven om ervoor te zorgen dat je honger je smaakpapillen niet beïnvloedt.


5. Drink water tussen het proeven door.

Drink water om gehydrateerd te blijven en om uw gehemelte op te frissen tussen twee hapjes door.


6. Maak aantekeningen.

Ook in uw hoofd kan alles na een tijdje in elkaar overlopen, dus is het een goed idee om aantekeningen te maken terwijl jullie aan het proeven zijn. Stel de bakker/ cake maker vragen over de cakes en toppings die je proeft, bijvoorbeeld hoe ze presteren bij warm of koud weer, en voeg hun antwoorden toe aan je notities.


7. Beperk je entourage.

Te veel meningen kan verwarrend en overweldigend zijn. Het beste is om het te beperken tot jullie tweeën, met niet meer dan één of twee familieleden extra.


Met deze tips hopen we jullie te hebben klaargestoomd voor een lekkere proefsessie. Veel plezier!


Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page