top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

6 tips om een outdoor bruiloft te organiseren

De lente en het warme weer staat voor de deur. En laat ons hopen dat we dit jaar ook wat meer de liefde mogen vieren. Hoe dan ook een outdoor bruiloft blijft een super tof gegeven. Maar, waar moet je zoal opletten bij het organiseren van een outdoor bruiloft? Ik geef jullie alvast enkele tips.

Tip 1: Een back-up plan

Het weer is helaas iets dat we niet op voorhand kunnen vastleggen. Zorg dus steeds voor een back-up plan in geval ze slecht weer voorspellen. Je hoeft niet perse op zoek te gaan naar een nieuwe/andere locatie. Het kan bijvoorbeeld ook een schuur zijn waar je in kunt trekken als er een storm opsteekt, of een tent dat je huurt om onder te dineren als er 's avonds een regenbui valt.


Tip 2: Onvoorziene kosten

Wil je een outdoor wedding organiseren op een externe locatie die je moet huren? Hou dan zeker en vast ook rekening met onvoorziene en verborgen kosten. Afhankelijk van jullie locatie kan het nl. zijn dat jullie nog warmtelampen, generatoren, verlichting of zelfs toiletten moeten huren. Stel dus zeker en vast de juiste vragen tijdens jouw locatiebezoek.*


Tip 3: Food

Ja hoor, ook het eten is belangrijk. Kies je voor een outdoor wedding, serveer dan zeker en vast seizoensgebonden voeding. Bruiloften in de lente en zomer lenen zich voor lichtere gerechten zoals lentesalades, garnalencocktail en dergelijke. Hoewel deze opties zeker op jullie menu kunnen staan, vergeet niet dat deze opties licht verteerbaar zijn en dat jullie gasten sneller honger zullen hebben. Bied dus zeker ook een aantal hartige opties.


Tip 4: Zorg voor wat extra's voor jouw gasten

Kleine gebaren worden zeker en vast op prijs gesteld door jouw gasten. Trouw je in een warmere periode en voorspellen ze een hittegolf? Voorzie dan bijvoorbeeld ventilatoren of water met ijs en een lekker smaakje. Opteren jullie voor een koudere periode? Kies dan voor dekentjes of een vuurkorf.


Tip 5: Uitnodiging

Vermeld zeker en vast op de uitnodiging dat jullie voor een outdoor wedding gaan. Zo kunnen jullie gasten zelf ook al wat voorzorgen nemen zoals bijvoorbeeld een vestje of jasje voor tegen de avond of als het wat frisser wordt of andere zaken.


Tip 6: Betrek de natuur

Jullie kiezen voor een outdoor wedding, zorg er dus ook voor dat je de natuur en de omgeving betrekt bij de decoratie en de styling van jullie trouwfeest. Hang bijvoorbeeld lichtjes aan de boomtakken.Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events


*Wondrous Weddings & Events heeft een checklist die jij kan gebruiken tijdens jouw locatiebezoek. Via de volgende link kan je jouw checklist bestellen https://wondrous-weddings-events.myonline.store/c-5659434/checklist-tijdens-jouw-locatiebezoek/

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page