top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

7 beslissingen die je moet nemen net na je verloving

Tegenwoordig zie ik heel veel koppeltjes die zich verloven. Super leuk en als jij de gelukkige bent, een dikke proficiat! Als je het nieuws eenmaal hebt meegedeeld met al jullie vrienden, familie en collega's en het zelf ook onder jullie twee hebt gevierd, is het tijd om aan de planning van jullie trouw te beginnen. Maar waar begin je? Met deze 7 tips weet je wat je eerst moet regelen.

Bepaal de look & feel

Het is niet noodzakelijk om een kleurenpallet te hebben gekozen. Maar, wat wel interessant is, is om samen met je partner jullie grote dag in te beelden. Denk eens na als jullie aan die grote dag denken, hoe die er juist uitziet. Is dit een kleine of grote trouw? Winter Wedding of eerder een wedding met summer vibes? Casual of formeel of iets er middenin? Bespreek jullie verwachtingen en wat voor jullie het belangrijkste is.


Bestemming kiezen

Het is belangrijk om na te denken over waar jullie ergens willen trouwen. Is dit in de achtertuin van jullie ouders of eerder in een straal van 10km rond jullie woonst? Of misschien wel in het buitenland? Denk hier eens over na wat voor jullie belangrijk is én belangrijk beperk de bestemming tot minstens een land, provincie of regio.


Budget bepalen

Een van de belangrijkste zaken én vaak ook een van de moeilijkste taken, is het bepalen van het budget. Het budget heeft nl. invloed op al jullie beslissingen. Het is dus noodzakelijk om hierover goed na te denken. Tijdens de planning is het ook belangrijk om alles goed bij te houden in bv. een spreadsheet zodanig dat jullie het budget onder controle kunnen houden.


Gastenlijst opstellen

Als jullie het budget hebben vastgesteld, is het tijd om na te denken wie jullie willen uitnodigen op jullie trouw. Noteer eerst de belangrijkste personen bv. familie en beste vrienden. Het is ook een goed idee om jullie familie om input te vragen, vooral als zij een deel van de rekening betalen. Ze hebben misschien een langere gastenlijst dan je verwacht.


Locatie vastleggen

Van zodra je een idee hebt hoeveel gasten jullie willen uitnodigen én wat jullie budget is, kan je beginnen met het contacteren en opzoeken van locaties. In een vorige blog heb ik jullie tips gegeven over hoe je dit best kan aanpakken.

De beschikbaarheid van de locatie kan ook bepalend zijn voor de trouwdatum. Zorg er dus voor dat je de reservering bevestigt en de aanbetalingen doet voordat je begint met het bepalen van de styling of het versturen van de save the dates. Overweeg ook opties zoals doordeweekse bruiloften als je dat nog niet hebt overwogen.


Datum kiezen

Het kiezen van een datum hangt van veel factoren af. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van de beschikbaarheid van jullie droomlocatie. Het is echter wel een goed idee om in een vroeg stadium een voorkeursmaand of in ieder geval een seizoen te kiezen. Zo heb je een antwoord klaar als mensen ernaar vragen. Natuurlijk kan het zijn dat je uiteindelijk flexibel moet zijn, maar dit geeft jullie al een beginpunt.


Andere prioritaire trouwleveranciers vastleggen

Misschien heb je je zinnen al gezet op een bepaalde fotograaf of DJ. Veel trouwleveranciers zijn ruim van tevoren volgeboekt, dus als je weet met wie je wilt werken, neem dan zo snel mogelijk contact met ze op. Denk misschien ook eens na over een ceremoniemeester die jullie volledige dag coördineert zodanig dat jullie zorgeloos kunnen genieten van jullie trouw met familie en vrienden. In geval dat jullie een ceremoniemeester nemen, kunnen jullie zeker en vast alles nog zelf plannen. Maar ze kunnen jullie wel helpen met tips & advies. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.


Van zodra deze belangrijke beslissingen zijn genomen, zal de verdere planning ook vlot verlopen. Heel veel succes alvast!Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events

172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page