top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

9 tips & vragen voor het inhuren van een weddingplanner/ceremoniemeester

Er is geen twijfel mogelijk dat het inhuren van een weddingplanner een grote beslissing is. Hij of zij is tenslotte de leverancier die de komende maanden nauw met jullie zal samenwerken, jullie visie zal versterken en het proces zo stressvrij mogelijk zal maken. De juiste weddingplanner is je rechterhand, jullie steun en creatieve partner. En het is belangrijk dat jullie je op je gemak voelen en vertrouwen hebben in jullie keuze.

Waarom een weddingplanner/ceremoniemeester nemen?

Een vraag die jullie misschien al heeft beziggehouden. Hieronder enkele antwoorden op de meest gestelde vragen.


Waarom zou ik een ceremoniemeester moeten nemen?

Willen jullie zelf graag alles plannen, maar kunnen jullie wel wat coördinatie en begeleiding gebruiken tijdens jullie grote dag? Dan is een ceremoniemeester een must voor jullie! Een ceremoniemeester bezorgt jullie een zorgeloze dag samen met jullie vrienden en familie zodanig dat jullie niet wakker moeten liggen van eventuele problemen of vragen van de gasten/leveranciers.


Waarom zou ik een weddingplanner nemen?

Een weddingplanner neem je als je absoluut niet graag bezig bent met de planning van jullie trouw, geen tijd hiervoor hebt of niet weet waar te beginnen. Een weddingplanner zal alles van A tot Z regelen zodanig dat jullie hierover geen zorgen moeten maken.


Soms is het ook mogelijk om gedeeltelijk mee te plannen met een wedding planner. Alles is afhankelijk van het pakket dat jullie kiezen.


Wanneer moet ik een weddingplanner/ceremoniemeester vastleggen?

Van zodra jullie datum gekend is (eventueel ook locatie) kan je een weddingplanner/ceremoniemeester vastleggen. Op die manier ben je zeker dat jullie iemand hebben voor jullie grote dag. De agenda van een weddingplanner/ceremoniemeester raakt namelijk snel gevuld tijdens het hoogseizoen.


Hoeveel kost een weddingplanner/ceremoniemeester?

Alles is afhankelijk van het pakket dat jullie wensen. De prijzen kunnen namelijk hard variëren per pakket. Sommige weddingplanners (zoals Wondrous Weddings & Events) hebben hun prijzen vermeld op de website. Op die manier kan je al een eerste indicatie hebben van wat je kan verwachten..

Vragen die je kan stellen aan de weddingplanner/ceremoniemeester

Denken jullie een weddingplanner/ceremoniemeester te nemen? Dan kunnen de onderstaande vragen interessant zijn om te stellen tijdens bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek.


Wat houden jullie diensten precies in?

De aangeboden diensten kunnen sterk verschillen naargelang de weddingplanner. Sommigen bieden bijvoorbeeld coördinatie en styling aan terwijl anderen zich richten op de logistieke planning. Het is belangrijk om te weten wat je weddingplanner precies zal doen, en wat niet. Dit kan je gemakkelijk vragen tijdens een kennismakingsgesprek.


Hoe willen jullie het liefst werken?

Als je een weddingplanner/ceremoniemeester inhuurt, is het een goed idee om te weten wat je in de komende maanden kunt verwachten. Communiceert hij/zij bijvoorbeeld het liefst via e-mail of telefoon? Hoeveel zullen jullie betrokken zijn bij het proces? Wanneer kunnen jullie opvolgsessies verwachten?


Werken jullie alleen met voorkeursleveranciers?

Een van de beste dingen van het werken met een weddingplanner is dat je toegang hebt tot hun kleine zwarte boekje met contacten. Een goede weddingplanner heeft relaties opgebouwd met verschillende leveranciers en weet precies welke geschikt zijn voor jullie bruiloft.


Hoeveel bruiloften nemen jullie per jaar aan en hoeveel hebben jullie er voor het weekend van onze bruiloft?

Dit is afhankelijk van de grootte van het team van je planner, minder huwelijken is zeker beter. Je wilt er zeker van zijn dat je bruiloft de aandacht en toewijding krijgt die het verdient als het zover is.


Wie zal er op de trouwdag aanwezig zijn?

Als je weddingplanner met een team werkt, is het een goed idee om te weten hoeveel mensen je op de dag van je bruiloft ter plaatse kunt verwachten. De bestaffing is meestal gebaseerd op het aantal gasten, maar wees er zeker van dat ze het team hebben om jullie feest te verzorgen!


Tenslotte, onthoud dat het inhuren van een weddingplanner geen eenrichtingsverkeer is. Jullie potentiële weddingplanner zal jullie ook een aantal vragen stellen zodat hij/zij jullie visie kan begrijpen, en ervoor kan zorgen dat jullie goed bij elkaar passen!
Ben je na het lezen van deze blog zeker dat een wedding planner/ceremoniemeester iets voor jullie is? Wil je graag wat meer informatie over onze aanpak? Stuur ons dan gerust een mailtje of berichtje met de vermelding van de periode (eventueel ook datum) waarin jullie willen trouwen. Of plan een gratis kennismakingsgesprek in via de volgende link: https://booking.appointy.com/Wondrous20?sr=762579Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page