top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKato Van Gompel

Alternatieve ideeën voor traditionele trouwtradities

Trouwen is in de meeste gevallen het vieren van liefde en verbintenis in het bijzijn van diegene die jullie liefhebben. Hoewel het algemene verloop van zo'n dag bij velen gelijkaardig is, hoeft het niet altijd volgens dezelfde tradities te gaan. We geven jullie graag enkele alternatieven waardoor jullie je trouwdag net iets specialer en unieker kunnen maken.

Foto: Lux Visual Storytellers


Pick a seat, not a side

Bij de traditionele ceremonies zitten beide families gescheiden. De familie van de bruidegom zit langs de ene kant van het gangpad en de familie van de bruid langs de andere kant. Wil je hier graag verandering in brengen? Door middel van een bord of berichtje vooraf kan je je gasten laten weten dat ze tijdens de ceremonie een stoel naar keuze mogen kiezen in plaats van één van de twee kanten. Zo mix je jullie families en krijg je een hele andere dynamiek op jullie feest. Let wel op: als je je ouders op de eerste rij wil tijdens de ceremonie, zorg dan dat je deze stoelen wel voorbehoudt.

Foto's: Elms Lettering | Cecilia Sebastianpaperco | bridalguide.com


Geen geloftes tijdens de ceremonie

Geloftes zijn vaak iets heel persoonlijk en intiem. Wil je dit niet delen waar jullie beide families op staan te kijken? Kies er dan voor om jullie geloftes uit te spreken op een intiem moment met z'n twee na de ceremonie. Zoek een rustig plekje op jullie locatie en maak tijd voor elkaar om jullie liefdevolle woorden uit te spreken. Wat je ook kan doen is de geloften schrijven, ze opbergen in een doosje en pas na een (aantal) jaar voorlezen aan elkaar. Zo heb je een perfecte herinnering aan hoe jullie die dag tegenover elkaar stonden en worden jullie teruggebracht naar die speciale dag.

Foto's: Romanzo Weddings | HMStudio56 | Lucy March Studio


Weg met de traditionele bruidstaart

We kennen ze allemaal, de traditionele bruidstaart met laagjes. Heb je zin in iets anders? Ga dan bijvoorbeeld voor een toren van macarons, donuts of iets anders dat helemaal binnen jullie smaak past. Pluspunt: ook dit kan je helemaal binnen jullie stijl laten passen door voor de juiste kleuren te gaan!

Foto's: Lisa Kukhta | brides.com | Cafe Disco


Verras iedereen met jullie openingsdans

Zijn jullie niet zo voor de tegelplakkers en laten jullie graag zien wat jullie kunnen? Kies dan voor een leuke medley van jullie favoriete (pop)songs en verzin er een leuke choreografie bij. Zit de dansmicrobe in de familie(s)? Betrek jullie geliefden erbij en maak samen een flashmob om helemaal mee los te gaan.


Ribbon bouquet 'toss'

Een leuk alternatief op het gooien van het bruidsboeket is om een bos linten aan je bruidsboeket te binden en alle dames te vragen om er een te pakken. Jij knipt dan één lint per keer door en wie het laatste lint vasthoudt, "vangt" het boeket! Pluspunt: je boeket zal beter intact blijven dan wanneer je het gaat gooien.

Foto's: Sarai Loyola-Corral | laboitearubans.fr | lesbandits.fr


Variatie op het gastenboek

Wil je een leuke visuele herinnering aan jullie speciale dag? Laat je gasten hun vingerafdruk zitten op een ontwerp naar keuze. Nadat ze hun vingerafdruk gezet hebben kunnen ze hun naam erbij schrijven. Wil je toch ook nog een leuke boodschap? Dit idee is perfect combineerbaar met een traditioneel gastenboek waar iedereen nog een boodschap in kan schrijven.

Foto's: daisywood.com.au | Ide Wedding | myguestbook.co.nz


Om je trouwdag uniek te maken hoef je uiteraard niet al deze tips te combineren. Je kan er eentje uitkiezen die je leuk vindt en die bij jullie past als koppel. Blijf je toch liever bij de tradities? Ook dan kan je het je eigen touch geven waardoor jullie bruiloft eentje wordt om nooit meer te vergeten!


Veel liefs,

Stefanie en Kato


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page