top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKato Van Gompel

Belangrijke zaken bij het passen van trouwkledij

Het passen van een trouwpak of trouwjurk is een van de meest magische momenten tijdens het plannen van jullie grote dag. Het is het moment waarop alles ineens werkelijk wordt en je een beeld krijgt van hoe je er ongeveer zal uitzien op jullie bruiloft. Soms kan het passen van trouwkleding een uitdaging zijn. Daarom delen we graag enkele belangrijke punten die van pas kunnen komen wanneer jullie je trouwkleding gaan passen.

Foto: Studio LW


Voor het trouwpak:


Pasvorm

Zorg ervoor dat het pak comfortabel zit en goed aanvoelt. Het moet mooi op je lichaam zitten zonder te strak of te los te zijn. Let vooral op de schouders taille en mouwlengte.


Stof en kwaliteit

Controleer de stof en de kwaliteit van het pak. Kies voor hoogwaardige materialen die comfortabel zijn om te dragen en er stijlvol uitzien. In tegenstelling tot de trouwjurk bij de vrouw, zal je je trouwpak wellicht nog wel een paar keer aandoen in je leven.


Stijl en kleur

Overweeg goed de stijl en de kleur van het pak. Past het bij de sfeer en de stijl van jullie bruiloft? Denk hierbij aan details zoals de uitstraling, de snit en eventuele extra's zoals de kraag en de knopen.


Accessoires

Probeer het pak te combineren met accessoires zoals een stropdas, een pochet of boutonnière, manchetknopen of een riem. Deze details kunnen het pak compleet maken en een persoonlijk tintje toevoegen. Vaak kan je deze accessoires ook in dezelfde winkel kopen als het pak zelf, zodat alles een mooi geheel vormt.


Beweeg en test

Beweeg voldoende in het pak tijdens het passen en test verschillende houdingen, zoals zitten, buigen en dansen. Zorg ervoor dat het pal comfortabel blijft en niet beperkend aanvoelt tijdens deze activiteiten.

Foto: Lovetales By Elvire


Voor de trouwjurk:


Pasvorm

Net als bij een trouwpak is de pasvorm van de trouwjurk essentieel. Zorg ervoor dat de jurk goed past bij je lichaamstype en dat je je er comfortabel in voelt. Let hierbij op de taille, buste, heupen en lengte.


Stijl en silhouet

Kies een silhouet die bij je persoonlijke smaak en lichaamsvorm past. Probeer verschillende stijlen uit om te zien wat het beste bij je past, of vraag advies aan een ervaren bruisstylist.


Details en versieringen

Let op de details en versieringen van de jurk, zoals kant, kralen, borduurwerk,... Zorg ervoor dat deze details goed zijn afgewerkt en bijdragen aan de algemene uitstraling van de jurk. Probeer daarnaast ook enkele leuke accessoires uit, zoals een haaraccessoire of een sluier.


Comfort

Naast de pasvorm is het belangrijk dat de jurk comfortabel aanvoelt om te dragen, vooral omdat je hem waarschijnlijk een lange tijd zult dragen op de trouwdag. Let op schurende stoffen, te strakke naden of andere ongemakken.


Beweging en activiteit

Beweeg goed rond in de jurk en test verschillende bewegingen, net zoals de man met het trouwpak. Loop wat rond, ga eens zitten en probeer wat te dansen. Zorg ervoor dat je je vrij kunt bewegen en dat de jurk niet beperkt aanvoelt.

Foto: Studio LW


Deze zaken zijn goed om in gedachten te houden tijdens het passen van jullie trouwkledij, maar wanneer je uiteindelijk het juiste pak of de juiste jurk aanhebt, zal deze ook perfect aanvoelen en zal je meteen weten dat je jouw outfit gevonden hebt!


Veel liefs

Stefanie & Kato


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page