top of page
Zoeken
  • anais374

De invloed van sociale media op trouwfeesten

Sociale media is niet meer weg te denken in ons leven en dit geldt ook voor huwelijksfeesten. Veel toekomstige bruiden of bruidegoms plannen hun perfecte trouwfeest op Pinterest, nog voor ze zelf verloofd zijn. Het delen van foto's en video's van jullie trouwdag op social media is tegenwoordig ook heel gewoon. Dit heeft zowel positieve als negatieve gevolgen op jullie trouwfeest.

Foto: Imperish Photography


Pinterest

Het is nog niet zo lang geleden dat je als bruid of bruidegom voornamelijk tijdschriften kocht om door te bladeren. Op zoek naar de details die zouden leiden tot de droombruiloft. Tegenwoordig is het pinnen van die perfecte jurk op Pinterest of het delen van het nieuws van hun verloving op Instagram de norm.


Pinterest is een social media platform dat eindeloze inspiratie aanbiedt als het gaat om alles wat met trouwen te maken heeft: van de jurk tot de styling, cocktails, bloemen en alles daartussenin. Het helpt een look en feel te creëren voor de bruiloft. Met Pinterest kan je digitale inspiratieborden maken. Met de zoekfunctie kunnen gebruikers simpelweg de naam van een afbeelding intypen (zoals "bruidstaart") en onmiddellijk honderden gerelateerde pins bekijken voordat ze de gewenste pins "pinnen".


Platformen zoals Pinterest kunnen de druk ook verhogen om de 'perfect wedding' te hebben. Je gaat jezelf en jouw feest vergelijken met anderen hun trouwfeest. Dit is een gekend negatief aspect van sociale media en telt dus ook voor huwelijksfeesten.


Negatief effect

Social media kan een negatieve invloed hebben. Sommige mensen zijn namelijk zo bezig met het nemen van de perfecte foto, om die daarna te delen op sociale media, dat ze niet meer volledig 'aanwezig' zijn op het trouwfeest. Het is juist heel belangrijk om te genieten van het moment zelf.


Er bestaat trouwens ook een TikTok filmpje waarin er een koppel is dat praat over een telefoonloze bruiloft. Je kan hem hier terug vinden.


Positief effect

Aan de andere kan kan sociale media ook heel nuttig zijn. Je kan veel inspiratie opdoen. Je kan allerlei trouwfoto's opzoeken op Instagram of Pinterest en een idee krijgen wat voor stijl en thema jullie graag zouden hebben.

Wij gebruiken Pinterest ook vaak voor moodboards te maken voor onze styling opdrachten. Pinterest is en kan echt wel een hulpmiddel zijn.Het belangrijkste is om volop te genieten van jullie mooie dag. Of dit nu met of zonder social media is. Indien jullie kiezen voor een telefoonloze bruiloft, kunnen jullie altijd gebruik maken van Polaroids of wegwerpcamera's!Veel liefs

Stefanie & Anaïs


Graag een kennismakingsgesprek in plannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page