top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Do's en don'ts bij een outdoor wedding

Bijgewerkt op: 4 apr. 2023

Een outdoor wedding heeft iets speciaals, nietwaar? Of het nu gaat om een ceremonie in de tuin, een receptie in de buitenlucht, een diner en dansfeest onder de sterren, of een heel evenement in de buitenlucht, dat gevoel van frisse lucht is moeilijk te overtreffen! Maar het plannen van een outdoor wedding kan ook uitdagend zijn. Je moet nl. met veel meer factoren rekening houden. Sommige van deze factoren zijn afhankelijk van de omgeving waar jullie willen trouwen, maar er zijn ook heel wat algemene zaken die van toepassing zijn. Hier zijn mijn do's en don'ts voor het plannen van een outdoor wedding.


DO: Denk goed na over de locatie.

Bij het plannen van een outdoor wedding is het belangrijk om verder te denken dan de adembenemende achtergrond. Afhankelijk van de locatie (strand, bergen, tuin, enz.) zijn er specifieke elementen waarmee jullie rekening moeten houden. Op een strandbruiloft kan een zeebries de styling verstoren, de geloften moeilijker verstaanbaar maken of het kapsel verpesten. Het tijdstip van de dag kan ook van grote invloed zijn.


DON'T: Ga er niet van uit dat jullie geld zullen besparen.

Sommige koppels denken dat ze aanzienlijk op hun budget kunnen besparen als ze een outdoor wedding organiseren. Dit is echter zelden waar. Er komt veel meer bij kijken dan dat jullie op een vaste locatie zouden trouwen. Denk maar aan mobiele toiletten, meubilair, tent, dansvloer, vergunningen, generatoren,... . Hou daarnaast ook rekening met de verschillende transportkosten. Het is dus zeker aangeraden om met zo weinig mogelijk leveranciers samen te werken en zoveel mogelijk te bundelen bij bepaalde leveranciers om de transportkosten te drukken.


DO: Geef prioriteit aan het comfort van de gasten.

Hoe prachtig een buitenlocatie ook is, het moet comfortabel blijven voor iedereen. Zorg voor voldoende schaduw en zitplaatsen, voorzie iets tegen insecten. Als insecten een probleem zijn, zorg dan voor spray en plaats citronella kaarsen in de ruimte. Lavendel en pepermunt in de bloemen kunnen ook een effectief afschrikmiddel zijn tegen muggen.


DON'T: Draag geen hoge hakken

Of je nu de bruid of een gast bent, je kunt beter geen hoge hakken dragen als een groot deel van de trouwdag buiten plaatsvindt én als het vooral op het gras is. Het laatste wat jullie willen is dat jullie prachtige schoenen in de grond zakken. Om dit probleem op te lossen kunnen jullie een verharde vloer of ondergrond voorzien.


DO: Zorg voor een effectief plan B voor slecht weer.

Zelfs als jullie bruiloft plaatsvindt in het zonnigste seizoen, moeten jullie altijd een back-up plan hebben. Dat geldt voor het plannen van een outdoor wedding, ongeacht het seizoen of de locatie. Denk na over alternatieve binnenlocaties voor de ceremonie en andere dagdelen.


Met deze voorzorgsmaatregelen kunnen jullie de dag van het huwelijk soepel laten verlopen.Veel liefs,

Stefanie


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page