top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Do's en don'ts voor een geslaagde Summer Wedding

Trouwen in de zomer is voor heel wat koppels een populaire keuze. In 2023 draait het bij bruiloften niet alleen om traditie, maar worden ook moderne en unieke elementen omarmd. Om ervoor te zorgen dat jouw zomerbruiloft een succes wordt, zijn er enkele do's en don'ts. Wij hebben enkele tips voor een zomerbruiloft om jouw speciale dag perfect te maken.

Fotograaf: Studio LW


DO'S

1. Omarm seizoenskleuren en bloemen

Verwerk de levendige kleuren en bloemen van het seizoen in het thema van je bruiloft. Kies bloemen zoals zonnebloemen, rozen en madeliefjes. Deze bloemen voegen een vleugje elegantie toe aan je decor en zijn ruim verkrijgbaar tijdens de zomermaanden.


2. Zorg voor het comfort van je gasten

Houd je gasten comfortabel door voldoende schaduw, ventilatoren of parasols te bieden om hen te beschermen tegen de zon. Zorg ook voor items zoals zonnebrandcrème, deodorant en insectenspray. Dit kan je bijvoorbeeld in een mandje leggen bij de toiletten.


3. Bied verfrissend eten en drinken aan

Zomerbruiloften zijn de perfecte gelegenheid om lichte, verfrissende gerechten te serveren, zoals salades, gegrilde groenten en zeevruchten. Vergeet niet een assortiment koude drankjes en zomercocktails op te nemen om je gasten koel en verfrist te houden.


4. Kleed je passend

Kies voor ademende stoffen zoals katoen, linnen en chiffon voor je trouwkleding. Lichtere kleuren zijn ook geschikt voor een zomerbruiloft.


Expert Tip voor een Zomerbruiloft: Plan voor de golden hour!

De golden hour, vlak voor zonsondergang, biedt het meest flatterende en romantische natuurlijke licht voor je trouwfoto's. Stem af met je fotograaf om de beste foto's tijdens deze tijd te maken.


DON'TS

1. Het weerbericht negeren

Hoewel het weer in de zomer meestal voorspelbaar is, is het essentieel om het weerbericht in de gaten te houden in de aanloop naar je trouwdag. Dit helpt je eventuele nodige aanpassingen aan je plannen te maken, zoals het opzetten van tenten of het verplaatsen van het feest naar binnen.


2. Bezuinigen op professionele hulp

Het inhuren van een weddingplanner of ceremoniemeester kan je helpen georganiseerd te blijven en ervoor zorgen dat je speciale dag soepel verloopt. Een professionele planner kan je helpen bij het vinden van de juiste leveranciers, het aankleden (op-en afbouw) van jullie locatie, het onderhandelen over contracten en ervoor zorgen dat alle details worden verzorgd.


3. Het belang van RSVP's negeren

RSVP's zijn cruciaal om het aantal gasten te bepalen en ervoor te zorgen dat je voldoende eten, zitplaatsen en andere voorzieningen hebt. Stel een deadline voor RSVP's en neem contact op met gasten die niet hebben gereageerd om ervoor te zorgen dat je een nauwkeurig aantal gasten hebt.


4. Lokale regelgeving negeren

Controleer altijd bij de lokale autoriteiten of je de nodige vergunningen hebt voor je locatie. Respecteer ook eventuele lokale voorschriften met betrekking tot geluid, vuurwerk (op sommige locaties moet je dit aanvragen) of andere beperkingen die van toepassing kunnen zijn op je bruiloft.


Het plannen van een succesvolle zomerbruiloft in 2023 vereist een zorgvuldige afweging van verschillende factoren, waaronder locatiekeuze, comfort voor gasten en het respecteren van lokale regelgeving. Door deze wel en niet te doen, kun je een gedenkwaardige, plezierige viering creëren waar jij en je gasten nog jarenlang van zullen genieten.


Veel liefs,


Stefanie


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons voor 2024 of later? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.
144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page