top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKato Van Gompel

Een duurzame bruiloft? Het kan!

Bij een trouwfeest komt veel kijken, héél veel. Vaak ook dingen die een impact hebben op het milieu. Gelukkig hebben we enkele tips om je bruiloft iets duurzamer te maken. Nu, duurzaam hoeft niet te betekenen dat het een minder mooie of leuke dag wordt. Het zal nog steeds de mooiste dag van jullie leven zijn, maar dan op een duurzamere manier.

Fotograaf: Imperish Photography


De uitnodigingen

De save the date en de uitnodigingen kunnen zeker op een duurzamere manier. Je kan ervoor kiezen om deze digitaal uit te sturen, in plaats van gedrukte exemplaren die dan nog eens rondgebracht moeten worden. Een save the date wordt meer en meer digitaal verstuurd, maar veel koppels kiezen er toch voor om de uitnodiging nog te laten drukken. Als je dan toch voor gedrukte uitnodigingen gaat, kies dan voor gerecycleerd papier en vermijd een extra plastic coating op je uitnodiging.


Vervoer

Afhankelijk van jullie locatie of de grootte van jullie familie of vriendenkring, kan het zijn dat de helft van jullie gasten half Vlaanderen moeten doorkruisen voor jullie huwelijk. Moedig je gasten daarom aan om te carpoolen of te kiezen voor milieuvriendelijke voertuigen.


Decoraties

Wist je dat wij ook decoratie voor bruiloften en evenement verhuren? Op deze manier hoef je deze niet aan te kopen. Een duurzamere optie en beter voor jullie portemonnee ;-) Er bestaan tegenwoordig ook duurzame alternatieven voor bloemen. Bij Florami kan je bijvoorbeeld zijden bloemen huren. Opnieuw beter voor het milieu en jullie portemonnee. Vermijd daarnaast wegwerpproducten zoals ballonnen of andere plastic decoraties en kies voor biologisch afbreekbare alternatieven.


Catering

Ook voor de catering zijn er enkele zaken waar je rekening mee kan houden om het iets duurzamer te maken. Kies voor een cateraar die werkt met lokale en biologische ingrediënten. Misschien nog een tip die voor alle leveranciers kan gelden: kies iemand die gevestigd is in de buurt van jullie locatie. Op deze manier hoeven ze ook geen tientallen kilometers af te leggen. Heb je restjes op de dag zelf? Die kan je meegeven met je gasten of doneren aan goede doelen.


Ringen

Sommige koppels kiezen ervoor om ringen of juwelen van hun grootouders te laten smelten tot hun eigen trouwringen. Door de materialen te hergebruiken, kies je automatisch voor een duurzame optie. Wil je je grootouders hun juwelen toch liever in hun oorspronkelijke staat houden? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor trouwringen die gemaakt worden van materiaal dat op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier wordt gewonnen.


We weten uiteraard dat het soms niet anders kan dan voor een minder duurzame optie te gaan en dat is natuurlijk ook oké. Misschien kunnen jullie na het lezen van deze tips wel enkele kleine dingen aanpassen aan jullie bruiloft waardoor die toch een tikkeltje duurzamer wordt.


Veel liefs,

Stefanie en Kato


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page