top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Een hoed of haarjuweel als accessoire nemen? Waarom niet!

Iets waaraan je misschien niet gauw denkt, maar iets dat zeker en vast geen overbodige luxe is, is een hoed of haarjuweel. Het zorgt voor een mooie aanvulling op jouw ensemble. En niet alleen de bruid kan dit dragen, maar ook jouw zus, moeder of schoonmoeder. Wil je graag jouw kapsel versieren en benadrukken? Dan is dit ideaal voor jou!

Een hoed of haarjuweel benadrukt een vorm van elegantie en zorgt er automatisch ook voor dat je een mooiere houding aanneemt. Want laat ons eerlijk zijn het is toch fijn om met fierheid terug te kijken op die huwelijksdag.

Een hoed of haarjuweel dient gekozen te worden naargelang de kledij van de persoon. Heeft deze kort haar of lang haar? Wordt het haar opgestoken? Heeft de persoon een breed of smal gezicht? Daarnaast moet de hoed of haarjuwelen passen bij het thema en de stijl van het trouwfeest. Ga je bijvoorbeeld voor een klassiek trouwfeest en ben je op zoek naar een hoed? Dan kan dit bijvoorbeeld een grote gerande hoed. Kies je voor een trouwfeest in de thema van Bohemian of landelijk? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een natuur kleurige nonchalantere hoed.

Een hoed kiezen

Een hoed kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Elke hoed heeft zijn eigen karakteristieken. Wil je weten of je een goede hoed gekozen hebt? Doe dan de volgende test: zet je voor de spiegel, plaats de hoed in het midden van jouw gezicht en kantel de hoed een beetje naar recht (voor de dames) of links (voor de mannen). Je merkt meteen een groot én beter verschil.


Waarom draag je de hoed wat schuin op jouw gezicht? Je gezicht is niet symmetrisch. Door de hoed schuin te dragen zal de sterke kant van je gezicht de zwakkere kant ondersteunen.


Is jouw hoed versiert dan zal de versiering altijd aan de zijde zijn naar waar je de hoed moet dragen. Is dat niet het geval, dan zijn het vaak goedkopere hoeden die gemaakt zijn in bijvoorbeeld China.


Een haarjuweel kiezen Je kan een haarjuweel kiezen dat zeer overdadig of verfijnd is om je opgestoken kapsel te accentueren. Kies niet zomaar een haarjuweel, maar zoek eerst uit wat de mogelijkheden zijn voor jouw kapsel en de stijl van jouw kleed. Ga daarna pas op zoek naar het geschikte “accessoire”.


Het dragen van een haarjuweel is heel verschillend van persoon tot persoon en hangt af van de stijl van de persoon, de vorm van het gezicht, of je kort of lang haar hebt enz.

Enkele voorbeelden van haarjuwelen: een kam waaraan een sleep is bevestigd of een bloemcorsage om in jouw haren te steken in dezelfde stof van de jurk.


Nog een belangrijke tip van Carina de modiste: voor elk gezicht is er een hoed of haartooi, maar niet elk hoed of haaraccessoire is er voor elk gezicht.


Heb je ook interesse in hoed of haarjuweel of wil je hierover graag wat meer informatie hebben? Neem dan zeker en vast contact op met Carina van Cap'a di Carina. Haar website: https://capadicarina.be


Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page