top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKato Van Gompel

Hoe plan ik een bruiloft? Van Save The Date tot de ringen

Bij het plannen van een bruiloft komt veel kijken en dit kan soms overweldigend zijn. Wanneer verstuur je de save the date of de uitnodigingen? Wanneer leg je de locatie vast? Wanneer ga je kijken voor een trouwkleed of -kostuum? In deze blog geven we je graag enkele tips voor de planning van je bruiloft.

Fotograaf: Lux Visuall Photography


Locatie | 12 - 14 maanden voor datum

De locatie leg je best lang op voorhand vast. Sommige locaties zijn populair en kunnen dus misschien niet meer beschikbaar zijn voor jullie speciale dag. Vanaf jullie zeker zijn van de datum, kan je de locatie eigenlijk al vastleggen. Het kan gunstig zijn om wat flexibiliteit te behouden met betrekking tot de datum, zodat jullie meer kans hebben om een beschikbare dag te vinden op jullie favoriete locatie. Jullie locatie leg je dus best ongeveer een jaar voor jullie trouwdatum vast.


Save the date | 8 - 9 maanden voor datum

Eerst en vooral: wat is een save the date juist? Als je dit uitstuurt naar je grootouders, zal je er wellicht een woordje uitleg bij moeten geven. De save the date is nog niet de officiële uitnodiging met alle informatie op. Op de save the date zet je jullie namen, de datum en eventueel de locatie, als deze al zou vastliggen. Wanneer stuur je de save the date dan uit? Wij adviseren om dit 8 tot 9 maanden voor jullie trouwdatum te doen. Hoe langer op voorhand jullie de save the date uitsturen, hoe groter de kans is dat jullie gasten nog niets gepland hebben die dag. Nog een kleine tip om de kosten wat te drukken: de save the date kan je perfect digitaal versturen, via mail of Whatsapp, zo hoef je hiervoor al geen verzendingskosten te betalen en het is daarnaast ook een duurzamer alternatief.


Trouwkleed | 8 - 10 maanden voor datum

Een trouwkleed is meestal iets dringender dan een trouwkostuum. Neem ruim de tijd om de juiste trouwjurk te kiezen. Vaak past een trouwkleed niet perfect van de eerste keer en moeten er hier en daar nog aanpassingen gebeuren. Bovendien kan de levertijd van een trouwjurk oplopen tot enkele maanden. Hou hier dus zeker rekening mee.


Trouwkostuum | 3 - 5 maanden voor datum

Een trouwkostuum zoek je best 3 tot 5 maanden voor jullie trouwdatum uit. Dit is ruim voldoende om een kostuum te vinden dat bij je past. Binnen deze periode voor de trouwdatum kunnen nog aanpassingen gebeuren aan het pak indien nodig.


Uitnodigingen | 3 - 4 maanden voor datum

Op de uitnodigingen zet je alle informatie: jullie namen, de datum, de locatie, hoe de dag er zal uitzien, een eventuele dresscode, een cadeautip en de RSVP. De uitnodigingen verstuur je best 3 tot 4 maanden voor jullie trouwdatum. Zet ook een deadline op het invullen van de RSVP (best een maand voor jullie datum). De tafelindeling, het decoratie en meubilair hangen bijvoorbeeld af van hoeveel gasten er effectief komen.


Ringen | 3 - 4 maanden voor datum

Eén van de meest essentiële dingen voor jullie speciale dag, de ringen. Deze zullen jullie voor de rest van jullie leven dragen, dus neem de tijd om iets te kiezen wat voor jullie beide goed aanvoelt. Als jullie er iets speciaals in willen graveren zoals jullie namen of jullie trouwdatum, zorg er dan voor dat jullie 3 tot 4 maanden voor jullie datum starten met het uitkiezen van de ringen.


Uiteraard verschillen deze tijdsindicaties van leverancier tot leverancier. Het is dus belangrijk om je op voorhand goed te informeren over eventuele wacht- of levertijden. Je kan je wel baseren op onze tijdlijn om te starten. We wensen jullie alvast veel plezier en succes bij het plannen van jullie bruiloft.


Veel liefs,

Stefanie en Kato


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page