top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Hoe voorkom je pijnlijke voeten op jullie trouwfeest?

Het dragen van de verkeerde schoenen op jullie grote dag is geen aangenaam gevoel. Daardoor is het heel belangrijk om de juiste schoenen te kiezen op jullie trouwfeest. Wij hebben enkele tips & tricks opgesomd voor jullie.

Schoenen inlopen

Het lijkt misschien een overbodige stap, maar het is o zo belangrijk. Je wil namelijk comfort op jullie grote dag. Loop jouw schoenen dus in en doe dit enkele weken voor jullie bruiloft bij jullie thuis 30-60 minuten per dag in.


Tip: als je jouw schoenen meer wil laten uitzetten, probeer dan dikke sokken onder je hakken te dragen (tijdens het inlopen).


Snijdt het riempje van de schoen?

Smeer dan jouw voeten op voorhand in met deodorant. Wat? Yes, je leest het goed. Doordat je jouw voeten met deodorant insmeert bevochtig je de huid. Deodorant zal een kussen vormen tussen jouw voeten en jouw schoenen.


Koop een paar inlegzolen

Kies voor een gel- of volledige inlegzool die de volledige lengte van jouw voet ondersteunt. Heb je eerder pijn aan jouw hielen? Kies dan voor een kleinere pad die de boog van de teen of de hiel ondersteunt.


Bekleed schoenen in met een zachte stof om wrijving te minimaliseren

Je kan de binnenkant van jouw schoenen laten bekleden met een dunne en zachte stof om wrijvingen en irritaties te voorkomen. Je kan dit vragen aan een schoenmaker.


Maak je schoenen warm

Verwarm jouw schoenen voordat je ze inloopt. Zet ze bijvoorbeeld bij een verwarming of gebruik een haardroger. De stof van de schoenen wordt op die manier buigzamer waardoor de schoenen zich gaan zetten naar jouw voeten. Zorg er wel voor dat je jouw schoenen niet oververhit.


Kies hakken die een beetje groter zijn

Om je tenen letterlijk de ruimte te geven, neem je een schoenmaat groter dan je normale maat. Bij het testen van de schoenen, zorg je ervoor dat er voldoende ruimte is bij de teen en hiel, maar niet te veel ruimte anders ‘zwem’ je letterlijk in jouw schoenen.Handige tips? Laat het ons zeker en vast weten.

Heb jij nog extra tips die je wil delen? Laat hieronder dan een comment achter.


Lots of love


Anne-Sophie

Stagiaire van Wondrous Weddings & Events42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page