top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKato Van Gompel

Huwelijksjubilea

Waarschijnlijk bij elk koppel in het rood omlijnd om de kalender: de huwelijksverjaardag. Een dag om terug te denken aan het mooiste moment uit jullie leven en om nog eens stil te staan bij wat jullie elkaar toen beloofd hebben. In deze blog leggen we jullie uit welke huwelijksjubilea er zijn en hoe jullie ze kunnen vieren.

Foto: Lux Visual Storytellers


Katoenen huwelijk

Een katoenen huwelijk vier je nadat jullie 1 jaar getrouwd zijn. Volgens de traditie geeft het koppel elkaar dan een cadeautje dat van katoen gemaakt is. Dit kan bijvoorbeeld een leuke keukenhanddoek zijn met jullie trouwdatum op geborduurd of een dekbedovertrek van katoen. Niet zo'n fan van cadeautjes van katoen? Je kan natuurlijk geven wat je wil en soms is een ervaring cadeau geven, zoals gaan eten in het restaurant waar jullie voor de eerste keer gingen eten, waardevoller dan een keukenhanddoek.


Houten huwelijk

Dit vier je wanneer jullie 5 jaar getrouwd zijn. Op deze speciale dag kan je iets met hout doen of cadeau geven. Zijn jullie handig en graag creatief bezig? Misschien is een workshop houtbewerking dan wel iets voor jullie! Houden jullie het liever iets simpeler? Denk dan bijvoorbeeld aan een houten gegraveerde snijplank met jullie namen en trouwdatum? Of een leuke houten sleutelhanger. Voor de wijnliefhebbers kan een mooie houten wijnkist natuurlijk ook in de smaak vallen.


Tinnen huwelijk

Het tinnen huwelijk wordt gevierd wanneer jullie 10 jaar getrouwd zijn. Dit is een moment waarop jullie kunnen stilstaan bij alle mooie momenten van de afgelopen 10 jaar en waarop jullie plannen kunnen maken voor de volgende 10 jaar. Op deze dag kunnen jullie bijvoorbeeld samen een tinnen doos vullen met foto's, kaartjes of andere tastbare herinneringen van de afgelopen jaren. Willen jullie nog een stapje verder gaan? Begraaf de doos op een speciale plek en graaf hem terug op als jullie 20 jaar getrouwd zijn. Let wel op dat je de locatie ergens opschrijft en dat de doos sowieso weer opgegraven wordt. ;)


Koperen huwelijk

Deze zullen jullie misschien toch nog apart in jullie agenda moeten zetten als jullie het willen vieren. Het koperen huwelijk vier je namelijk als je 12,5 jaar getrouwd bent. Op deze dag zijn jullie niet alleen 12,5 jaar getrouwd, maar zitten jullie ook in de helft van jullie zilveren huwelijk. Deze huwelijksverjaardag wordt ook meer en meer gevierd en kan dus ook voor jullie een reden zijn om jullie liefde nog eens te vieren met familie en vrienden.


Kristallen huwelijk

Na 15 jaar is het tijd om jullie kristallen huwelijk te vieren. Deze speciale dag biedt de gelegenheid tot een speciale date, zoals een romantische avond onder de sterren of een etentje bij een chique restaurant. Willen jullie elkaar ook graag een cadeau geven? Denk dan bijvoorbeeld aan kristallen wijn- of whiskey glazen.


Porseleinen huwelijk

Een porseleinen huwelijk staat voor 20 jaar trouw aan elkaar. Haal jullie mooiste porseleinen servies nog eens boven en kook samen een uitgebreid diner. Hebben jullie geen porseleinen servies? Dit is dan misschien wel het perfecte cadeau! Koop een leuk servies in porselein.


Zilveren huwelijk

25 jaar huwelijk, ook wel het zilveren huwelijk genoemd. Na 25 jaar kiezen veel koppels ervoor om hun huwelijksfeest nog eens over te doen. Jullie zijn nu echt al een lange tijd getrouwd en dat mag nog wel eens gevierd worden! Ben je niet echt te vinden voor een groot feest en geef je liever een cadeau? Denk dan aan een mooi zilveren sieraad of een sleutelhanger met jullie initialen en trouwdatum.


Parelen huwelijk

De dertigste huwelijksverjaardag is de parelen. Ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Hiervoor kan je in de richting van een parelmoeren ketting of manchetknopen met een parel denken. Ga je liever iets doen? Een uitje naar zee, een boottochtje of een duikinitiatie zijn voor het parelen huwelijk meer dan geschikt. Parels komen uit de zee, dus dat is ideaal!


Robijnen huwelijk

Het robijnen huwelijk wordt gevierd wanneer jullie 40 jaar getrouwd zijn. Een robijn is een dieprode edelsteen en staat bekend als steen van de zon en zou daardoor levenskracht, hartstocht en liefde brengen. Dat jullie geen edelsteen voor elkaar willen kopen, dat snappen wij wel. Om jullie 40ste huwelijksverjaardag toch te vieren, kunnen jullie je laten inspireren door de dieprode kleur. Zo kan je bijvoorbeeld een wijnproeverij gaan doen of een lange wandeling maken en op zoek gaan naar rode dingen in de omgeving.


Gouden huwelijk

Proficiat, jullie vijftigste of gouden huwelijksverjaardag is een feit! 50 jaar getrouwd is niet niets en mag zeker gevierd worden. Je kan bijvoorbeeld een groot feest geven met als stijl en dresscode 'touch of gold'. Jullie kunnen bijvoorbeeld ook een fotoshoot houden tijdens 'golden hour', wanneer de zon net niet ondergaat en de lucht mooi goud kleurt.


Welke huwelijksverjaardag jullie ook vieren, het is een mijlpaal in jullie leven. Geniet van deze speciale dagen samen en hopelijk mogen er nog vele jaren bij komen.


Liefs Stefanie & Kato


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page