top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKato Van Gompel

Tips om de kostprijs van jullie huwelijk te drukken

Huwelijksfeesten kunnen behoorlijk duur zijn als je je volledig laat gaan. Gelukkig hoeft niet elk trouwfeest onbetaalbaar te zijn én kan het nog steeds de mooiste dag van jullie leven zijn. We geven jullie graag 8 tips om het kostenplaatje van jullie trouwfeest te drukken.

Foto: Studio LW


1 Budget opstellen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we jullie kunnen geven. Stel op voorhand een maximum budget op dat jullie aan jullie trouwfeest willen geven. Hou doorheen jullie voorbereiding een Excelsheet bij waarin jullie alle uitgaven voor het feest zetten. Bepaal wat voor jullie belangrijk is en waar jullie dus wel of geen geld aan willen uitgeven. Het visualiseren van de kosten kan ervoor zorgen dat jullie een beter overzicht krijgen over wat er nog mogelijk is.


2 Het kiezen van de locatie

Heb je al eens nagedacht over trouwen in een park of je eigen achtertuin bijvoorbeeld? Of misschien heeft iemand in jullie familie wel een grote tuin die jullie voor één dag mogen inpalmen? Trouwlocaties kunnen het kostenplaatje vaak flink omhoog trekken. Zeker op vrijdag of zaterdag zijn bepaalde locaties zeer populair. Wil je toch bij die ene locatie trouwen waar je oog al zo lang geleden op gevallen is? Denk er dan eens over na om op een doordeweekse dag te trouwen. Vaak zijn de locaties dan veel goedkoper om te huren.


3 Beperk de gastenlijst

Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe meer je zal moeten betalen voor catering, uitnodigingen en zitplaatsen bijvoorbeeld. Denk daarom op voorhand goed na over wie je wil uitnodigingen. Online vind je een paar tools die je kunnen helpen bij het bepalen van je gastenlijst. Kijk maar naar deze van Rock My Wedding:

Foto: Rock My Wedding

4 Verstuur digitale uitnodigingen

Het ontwerpen, drukken en versturen van uitnodigingen kan ook een serieuze hap uit jullie budget zijn, afhankelijk van hoeveel gasten jullie willen uitnodigen. Daarom kan het misschien wel interessant zijn om jullie ontwerpen digitaal te versturen. Dit kan in een persoonlijk mailtje naar elke gast apart, of in een gezamenlijke Facebookgroep waarin al jullie gasten zitten bijvoorbeeld. Als jullie mensen hebben in de familie die niet zo goed overweg kunnen met het digitale, is het misschien wel aangewezen om dit samen met hen eens te bekijken nadat jullie het verstuurd hebben.


5 Buffet i.p.v. zittend diner

Een buffet is vaak goedkoper dan een zittend diner, omdat er niet zoveel zaalpersoneel voor nodig is. Op die manier kan je wat geld uitsparen. Verder is een buffetvorm voor veel gasten ook interessanter, omdat ze zelf kunnen kiezen wat ze wel en niet kunnen eten en hoeveel ze willen eten. Als je kiest voor een buffetvorm, denk dan zeker eens na over hoe je dit praktisch ziet op het feest. Een systeem waarbij elke tafel om de beurt bij het buffet kan aanschuiven is meestal wel aangewezen. Eens het zover is zal de cateraar dit wellicht ook zelf aan jullie voorstellen.


6 Minimaliseer extra's

Cadeautjes voorzien voor jullie gasten kan heel persoonlijk en leuk zijn, maar het kost opnieuw (veel) geld en vaak vergeten gasten om dit mee te nemen. Bepaal dus op voorhand of je hier geld aan wil uitgeven, of dat je dat geld liever in iets anders stopt. Wil je toch voor cadeautjes zorgen? Herinner de gasten er dan op het feest aan dat deze er zijn, zodat het geen verloren uitgave is.


7 Recupereer bloemen

Bloemen en planten zijn (helaas) iets waar koppels vaak op willen besparen. Wat je ook kan doen, is het recupereren of hergebruiken van bloemen tijdens jullie feest. Gebruik je vaasjes op de receptietafels? Denk er dan over na om diezelfde vaasjes ook te gebruiken op de dinertafels. Heb je een mooi grondstuk voor tijdens de ceremonie? Dit kan je na de ceremonie misschien wel voor de DJ-booth leggen?


8 DIY

Zelf iets in elkaar knutselen voor jullie trouwfeest kan heel leuk en persoonlijk zijn. Je kan bijvoorbeeld eens achter je pc kruipen en in Canva of InDesign een ontwerp voor een uitnodiging of menukaartje maken. Ben je zelf niet zo creatief aangelegd? Misschien is er wel iemand in je familie die iets kan ontwerpen of die iets in elkaar kan knutselen.


Een goedkopere bruiloft hoeft zeker geen minder goede of leuke bruiloft te zijn. Met een beetje opzoekwerk kan je vaak voor een goede prijs nog steeds iets kwaliteitsvol bekomen. Uiteindelijk blijft de essentie dat het een dag is die voor jullie twee is weggelegd en waar het draait om liefde en geluk en niet om het materiële.


Veel liefs,

Stefanie & Kato


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page