top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Trouwen voor de kerk? Waar dienen jullie rekening mee te houden?

Bijgewerkt op: 6 jun. 2021

Is het jullie grote droom om te trouwen voor de kerk? Voor vele koppels is de kerkelijke inzegening een bijzonder onderdeel van hun huwelijk. Wij hebben voor jullie enkele zaken opgesomd waar jullie rekening mee dienen te houden als jullie willen trouwen voor de kerk.

De aanvraag

De aanvraag dienen jullie minstens 1 jaar op voorhand voor de geplande datum in te dienen. Op die manier zijn jullie zeker dat jullie kunnen trouwen op de gewenste datum in de kerk. De aanvraag dient ingediend te worden bij de pastoor of bij de parochie.


Jullie kunnen enkele trouwen op een weekdag of een zaterdag. Op zon-en feestdagen en op donderdag, vrijdag en zaterdag van de Goede Week worden geen huwelijken ingezegend.


PS: Jullie kunnen ook trouwen in een andere parochie dan degene waar jullie wonen. Hou er wel rekening mee dat de pastoor van jullie huidige parochie hier toestemming voor dient te geven.


(Kennismakings)gesprek

Nadat jullie de aanvraag hebben ingediend, kunnen jullie samen met de pastoor een kennismakingsgesprek inplannen. Tijdens dit kennismakingsgesprek zal de pastoor luisteren naar al jullie wensen en vereisten en deelt hij met jullie ook al de praktische informatie mee zodat jullie op de hoogte zijn van de werkwijze.


Naast het kennismakingsgesprek zullen er ook andere gesprekken volgen. Het volledige traject focust zich namelijk op 3 inhoudelijke stappen nl. geloven, trouwen & vieren.


De getuigen

Er dienen steeds 2 tot 4 getuigen aanwezig te zijn bij de plechtigheid. Zonder getuigen kan het huwelijk niet worden voltrokken.


Opgelet! Bij een katholiek huwelijk hebben jullie beide maximum 2 getuigen per persoon nodig. Bij een protestantse kerk zijn over het algemeen geen getuigen aanwezig.


Het huwelijksregister

Samen met de getuigen ondertekenen jullie op het einde van de plechtigheid het huwelijksregister. Dit wordt nadien door de pastoor doorgestuurd naar de parochie waar je gedoopt bent.Graag wat meer informatie over dit onderwerp? Stuur ons berichtje of mailtje naar wondrousweddings.events@gmail.com


Lots of love


Anne-Sophie

Stagiare bij Wondrous Weddings & Evenst18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page