top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Wat is een weddingplanner of weddingstyliste?

Jullie gaan trouwen en willen graag een memorabele, unieke en fantastische gebeurtenis. Jullie zijn op zoek naar die 'wow'-factor voor zowel de receptietafels, ceremonie als voor de ingang van jullie locatie. Maar, wat als jullie weinig tijd hebben of moeite hebben om een geheel te vormen? Want een trouwfeest plannen (tenzij je gekend bent met de eventsector) is niet iets dat je dagelijks doet. Een professional kan op dat vlak een groot verschil maken. Maar, als jullie woorden horen als weddingplanner of weddingstyliste, vragen jullie je misschien af wat deze termen betekenen. En is er een verschil tussen hen? En vooral: hebben jullie er een nodig?

Foto: Imperish Photography


Weddingplanner

Weddingstyliste is niet hetzelfde als weddingplanner. Sommige weddingplanners bieden beide diensten aan (zoals ook Wondrous Weddings & Events), maar niet allemaal. De hoofdtaak van een weddingplanner is het plannen van een trouwfeest van A tot Z, het zoeken naar leveranciers en communiceren met leveranciers en zorgen dat alles qua logistiek vlot verloopt op de grote dag zodat jullie zorgeloos kunnen genieten. Kort samengevat jullie rechterhand in alles dat met jullie trouw te maken heeft. Natuurlijk zijn jullie nog vrij voor inbreng, maar de weddingplanner gaat jullie ook op het rechte pad houden zowel financieel als met al jullie ideeën.


Weddingstyliste

Een weddingstyste houdt zich specifiek bezig met de styling van een trouwfeest. Zij gaan uit van jullie visie op jullie trouwdag en persoonlijke stijl en creëren een look die uniek is voor jullie. Er wordt een moodboard gemaakt zodat ze dit visueel aan jullie kunnen voorstellen. Ze zorgen voor samenhang, zodat er een mooie visueel geheel is.


Heb ik er een nodig?

Nu jullie weten wat een weddingplanner en weddingstyliste doet, vragen jullie je misschien af of jullie er een nodig hebben? Dit is iets dat enkel jullie kunnen bepalen. Er zijn heel wat koppels die het zonder een weddingplanner of weddingstyliste doen en een prachtig trouwfeest hebben. Maar, er zijn ook koppels die geen tijd hebben voor zich hiermee bezig te houden of niet weten waar ze moeten beginnen. Doen jullie alles zelf, dan moeten jullie rekening houden dat er veel tijd en misschien ook stress mee gepaard kan gaan. Als jullie dat liever aan een professional overlaten, dan is een weddingplanner/weddingstyliste de beste beslissing die jullie kunnen nemen! Of misschien ben jij iemand die te veel ideeën heeft en een vaste hand nodig heeft om jullie te begeleiden bij alle beslissingen die bij jullie huwelijk komen kijken?


Wat jullie keuze ook is, het uiteindelijke resultaat is dat je jullie grote dag als een vreugdevolle, en niet als een stressvolle, belevenis moet kunnen ervaren.



Veel liefs,

Stefanie van Wondrous Weddings & Events



Graag eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met ons? Kies een datum en tijdstip in onze online agenda: https://calendly.com/wondrousweddings-events/kennismakingsgesprek


Onze wedding formules kan je terugvinden via de volgende link, maar wij werken ook op maat indien gewenst: https://www.wondrousweddings.be/weddingservices



29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page