top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Wat moet je allemaal weten over receptietafels

Bij het aankleden van jullie receptietafels zijn er veel logistieke vragen waar jullie rekening mee moeten houden. Denk maar aan hoeveel tafels passen er in de ruimte? Of hoeveel mensen reken je per tafel? Wat is de beste manier om de tafels te versieren? De onderstaande tips helpen jullie daarbij. Hier zijn 5 dingen die jullie moeten weten over receptietafels.

Foto: Studio LW


Soort receptietafel

Voordat jullie kunnen nadenken over de styling, moeten jullie bepalen welk soort tafels jullie willen of zullen hebben. Over het algemeen zijn er drie soorten:


Vierkante tafels: Het populairste zijn de vierkante tafels. Deze bieden plaats aan 4-8 personen. Ze kunnen in bijna elke receptieruimte worden gebruikt en in verschillende hoeken worden opgesteld om een dynamische stroom te creëren.


Ronde tafels: Ronde tafels zijn heel veelzijdig en kunnen gebruikt worden voor zowat elke receptiestijl. Ze zijn soms ook gemakkelijker voor gesprekken te voeren met de andere gasten. Deze bieden plaats aan 4-8 personen.


Rechthoekige tafels: Voor grotere groepen kan er gekozen worden voor hoge rechthoekige tafels omdat ze veel interactie tussen gasten bevorderen en een aangenaam gevoel van symmetrie in een kamer creëren. Dit is vooral handig voor minder gestructureerde ruimtes zoals een tent. Deze bieden plaats aan 10 -14 personen.


Jullie hoeven niet één soort receptietafel te kiezen

Eén soort receptietafel kiezen, hoeft zeker en vast niet. Er kan ook gewerkt worden met verschillende hoogtes van tafels. Denk aan lagere receptietafels voor de ouderen en de standaard hoge receptietafels. Probeer de receptietafels wel allemaal in dezelfde stijl te houden zodat het een mooi geheel blijft vormen.


Kies een goed centerpiece

De centerpieces die jullie kiezen, hebben een grote invloed op de algemene uitstraling van jullie receptietafels én jullie receptie als geheel. Jullie kunnen kiezen voor een heel hoog of laag centerpiece, maar hou er wel rekening mee dat jullie gasten met elkaar moeten kunnen spreken én elkaar moeten kunnen zien.


Zorg voor een geheel

Er zijn veel mooie details waaruit jullie kunnen kiezen. Denk maar aan linnengoed, bloemen in vaasjes, kransen, theelichtjes of stompkaarsen, kandelaars,... . Het geheim bij een goede styling is verschillende texturen, materialen en hoogtes te mengen. Dit geldt ook voor de diner tafels.


Probeer het eens uit

Heb je een idee van de afmetingen van de receptietafels? Probeer het dan eens uit voordat jullie aan de echte styling/opbouw beginnen. Op die manier kan je zien hoeveel plaats jullie styling in beslag kan nemen en heb je het al eens geoefend. Het is de ideale manier om uit te zoeken of jullie de beschikbare ruimte optimaal benutten en of de tafels te leeg of te vol zijn.


Heel veel succes met de styling en opbouw!Veel liefs,

Stefanie


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page