top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

6 tips om een trouwdatum vast te leggen

Het kiezen van een trouwdatum is een van de belangrijkste beslissingen die jullie als bruidspaar zullen nemen. Misschien vragen jullie jezelf af: "Hoe kiezen wij een datum die voor iedereen werkt en toch speciaal is voor ons?" of "Waar moeten wij beginnen?". Wij hebben voor jullie een blog geschreven met 6 tips om jullie te helpen bij dit proces.

Seizoen

Het weer heeft niet alleen invloed op de stijl en de locatie van jullie bruiloft, het kan ook helpen om de sfeer te bepalen. Willen jullie tropisch geïnspireerde cocktails en een zonovergoten omgeving? Kies dan voor een zomer bruiloft. Dromen jullie van sneeuwval en glinsterende feestdagen? Probeer dan een winterbruiloft. Rijke kleuren en nostalgie zijn perfect voor een herfstbruiloft. Frisheid en bloesem zal dan eerder weerklinken in jullie lentebruiloft.


De keuze van het seizoen is toch wel een belangrijke beslissing. Het seizoen geeft het gevoel weer, maar ook jullie stijl. De keuze van het seizoen is vaak ook heel bepalend voor andere factoren. Denk maar een de keuze van bloemen.

Budget

Iets dat wij al meermaals hebben aangehaald is het budget van jullie trouw. Het is heel belangrijk om hier rekening mee te houden en op voorhand jullie budget te bepalen. Heel wat beslissingen zijn nl. afhankelijk van het vooropgestelde budget.


Zijn jullie flexibel met de datum? Kies dan een datum buiten het trouwseizoen of een datum doorheen de week. Trouwen in het weekend of in het trouwseizoen is nl. in de meeste gevallen steeds duurder dan trouwen doorheen de week of buiten het seizoen.


Zouden jullie graag wat extra advies willen omtrent budget of weten jullie niet hoe jullie hieraan moeten beginnen? Boek dan hier de online workshop ‘Budget bepalen’.


Hou rekening met (school)vakanties

Rekening houden met schoolvakanties kan zeker en vast ook handig zijn. Waarom? De kans is groot dat er bepaalde genodigden tijdens deze periode op vakantie gaan. Hoe kan je dit op voorhand voorkomen? Van zodra jullie datum gekend is, stuur je de save the date uit. Zo kent iedereen de datum op voorhand en kunnen de gasten (indien er nog niets geboekt is) hier rekening mee houden.

Destination wedding

Trouwen in het buitenland is zeker en vast een leuke ervaring, maar bereid jullie wel goed voor. Er komt nl. meer bij kijken dan een trouw in eigen land. Controleer bijvoorbeeld op voorhand of jullie bestemming wel ideaal is voor de periode die jullie in gedachten hebben.


Een belangrijke tip bij een destination wedding is om iemand onder de arm te nemen die gekend is met de locatie of die jullie kan begeleiden met het volledige proces. Contacteer ons hier zeker en vast voor bij interesse.


De fotograaf

Zijn jullie van plan om te kiezen voor een populaire fotograaf? Leg deze dan zeker en vast tijdig vast. Zo zijn jullie zeker dat jullie de fotograaf hebben gekozen van jullie dromen. Zijn jullie zinnen gezet op 1 specifieke fotograaf en willen jullie absoluut deze persoon? Wees dan flexibel met de keuze van jullie datum of… wees flexibel met de keuze van jullie fotograaf. Er zijn namelijk een heleboel goede fotografen te vinden.


Wisten jullie dat wij een blog hebben geschreven over hoe je de ideale fotograaf kan vinden? Lees gerust het volgende artikel: https://www.wondrousweddings.be/post/hoe-kies-je-de-juiste-fotograaf-voor-jullie-trouwfeest


Feestdagen

Kiezen jullie voor een feestdag of denken jullie te trouwen op een feestdag? Hou dan zeker rekening met een aantal zaken zoals onder andere: gemeentehuizen die gesloten kunnen zijn, locaties die duurder zijn of gesloten kunnen zijn enz. Denk op voorhand dus goed na vooraleer jullie een feestdag kiezen als trouwdatum én maak ook de financiële afweging.

Een pluspunt: sommige feestdagen vallen in lange weekenden, wat het voor sommige gasten gemakkelijker kan maken om te komen. Aan de andere kant willen sommige gasten misschien niet dat hun vakantie weekend wordt onderbroken door een bruiloft, dus houd daar ook rekening mee.Hebben jullie hier nog vragen over of zouden jullie hier graag wat hulp voor kunnen gebruiken? Neem dan zeker en vast contact met ons op of boek hier de online workshop ‘Datum en periode kiezen’.


Lots of love


Anne-Sophie

Stagiaire bij Wondrous Weddings & Events

227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page