top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

5 manieren om je trouwfeest te vieren ook al kan niet iedereen aanwezig zijn

Het verkleinen van de gastenlijst is een van de uitdagingen bij het plannen van een trouw. Maar in sommige omstandigheden, zoals wanneer je bijvoorbeeld niet kan reizen naar een bestemming of door een pandemie (denk aan COVID-19 in 2020) worden koppels geconfronteerd met een probleem waarbij niet iedereen aanwezig kan zijn of erbij mag zijn. Ook al staat de veiligheidsraad het toe om het aantal aanwezigen te verhogen, ouderen zijn vaak een kwetsbare doelgroep. Het is geen leuk moment wanneer je dierbaren niet aanwezig kunnen zijn, maar weet dat je nog steeds een ongelooflijke huwelijksdag kunt hebben en dat er manieren zijn om ze toch te betrekken bij jullie trouw.


Feest uitstellen

Een optie voor koppels in deze situatie is om een kleinere ceremonie te houden en later pas een groot feest. Normaal gezien draag je je bruidsjurk maar eenmalig, maar waarom nu niet meermaals dragen? Zo is je trouwjurk waar voor zijn geld en hangt het niet in je kleerkast te hangen.


Technologie

De technologie van vandaag is verbazingwekkend en het is heel gemakkelijk om dankzij de technologie de sociale afstand te overbruggen. Je kan bijvoorbeeld je trouwfeest live streamen voor iedereen die niet aanwezig kan zijn op jullie trouw. Deze personen kan je dan bijvoorbeeld een apero box thuis laten bezorgen met daarin een flesje cava zodanig dat jullie samen kunnen genieten en klinken op jullie trouw. Het is een andere manier, maar zeker en vast een originele manier.


Videograaf

Gaan jullie een videograaf nemen of denk je eraan om een videograaf te nemen? Bezorg dan een filmpje van je trouwfeest aan de gasten die niet aanwezig konden zijn. Zo kunnen ze toch nog wat genieten van je dag.


Telefonisch contact

Misschien zijn er ook wat ouderen tussen die niet zo goed zijn met technologie en die het live niet kunnen volgen? Geen probleem! Bel ze op bijvoorbeeld terwijl je je aan het klaarmaken bent. Zo merken ze dat je aan hen dacht en ze zullen jullie heel wat liefde en moed bezorgen.


Bruidstaart

Gaan jullie gebruik maken van een bruidstaart? Bezorg je genodigden die er niet konden bij zijn een stukje taart. En vergeet niet om ze een uitnodiging te sturen, zelfs als je al weet dat ze er niet zullen zijn! Het is een kleinigheidje dat echt veel kan betekenen. Dit kan ook via een digitale manier als je niet te veel geld wil uitgeven.


Hoewel het niet leuk is dat je sommige gasten niet kan uitnodigen of dat sommige gasten niet kunnen komen, weet dat het een belangrijk moment is in jullie leven dat je samen met je partner moet vieren. Zolang jullie elkaar hebben, zal jullie trouwdag geweldig zijn!Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events


PS: Hulp nodig bij een origineel concept op poten te zetten of bij de planning en coördinatie van iets anders dan een standaard trouwfeest? Contacteer dan gerust Wondrous Weddings & Events hiervoor. Je mag ons altijd een mailtje sturen naar wondrousweddings.events@gmail.com of een kennismakingsgesprek inplannen.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page