top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

7 Wedding Planning fouten om te vermijden

Als weddingplanner zie ik veel bruidsparen die zich overweldigd voelen door het hele planningsproces van de bruiloft. Er komt heel veel bij kijken en er is zoveel om over na te denken. Maar vaak is het zo dat er weinigen echt weten waarmee ze bezig zijn en waar of hoe ze eraan moeten beginnen. Het is daardoor ook heel belangrijk dat je je bewust bent van de mogelijke valkuilen die de meeste koppels tegenkomen. Met deze 7 tips kan je de meeste fouten vermijden.

Fout 1: Geen weddingplanner nemen

Je gaat waarschijnlijk denken: "Ja, maar zij is een weddingplanner en praat voor haar eigen business." Ja en nee, ik praat dan misschien wel voor mijn eigen business, maar het inhuren van een weddingplanner is een beslissing waar je geen spijt van krijgt. Veel bruidsparen zijn bang om deze stap te nemen, maar als je vanaf de eerste dag een planner aan boord hebt, wordt het hele proces makkelijker en veel minder stressvol. Iets dat velen ook niet weten is dat je iemand kan inhuren die jullie volledige dag coördineert en in goede banen leidt zodanig dat jullie zorgeloos kunnen genieten. Zo iemand noemt een ceremoniemeester en is zeker en vast geen overbodige luxe als je wil kunnen genieten van jullie trouw met jullie vrienden en familie, maar toch nog zelf alles kan plannen. Een weddingplanner kan jullie ook helpen om alle andere veelvoorkomende fouten die hier genoemd worden te vermijden én natuurlijk met nog veel meer!


Fout 2: Te veel gasten uitnodigen

Ik heb het al eens vermeld, gemiddeld kan 10% van het totaal aantal gasten niet aanwezig zijn op jullie trouw. Maar dit wil niet zeggen dat je hierdoor meer gasten kan/moet uitnodigen om dit te compenseren. Het absolute maximum op jullie gastenlijst zou hetzelfde moeten zijn als de maximale capaciteit van jullie locatie of die jullie financieel kunnen veroorloven.


Fout 3: Geen budget bepalen

Dit is absoluut niet leuk en ook geen leuk werkje, maar het is super belangrijk. Bepaal een vast budget voordat je andere of nieuwe beslissingen neemt. Jullie budget is de drijvende kracht achter alle beslissingen die volgen. Dus het is heel belangrijk om dit op voorhand te bepalen vooraleer je verschillende leveranciers, een locatie en andere zaken vastlegt en aankoopt. Koppels die deze stap overslaan, verliezen vaak al vroeg de controle over hun huwelijksfinanciën en moeten soms flink bezuinigen om dit te compenseren.


Fout 4: Back-up plan

Als 2020 ons iets heeft geleerd, is het dat bruiloften altijd een plan B, C en D nodig hebben! Los van dit rotjaar 2020 is het ook noodzakelijk om in normale omstandigheden steeds een back-up plan te hebben. Om een voorbeeld te nemen, de weersomstandigheden kan je helaas niet voorspellen of kiezen. Stel jullie zijn van plan om een ceremonie in openlucht te organiseren en ze voorspellen regen, dan kan een back-up plan altijd wel handig zijn. Check bijvoorbeeld op voorhand al eens of jullie tenten mogen plaatsen op de plaats waar de ceremonie zou plaatsvinden en wat de kost hiervan is. Dit zijn vaak onvoorziene kosten en het is belangrijk om die ook mee in jullie budget in te calculeren.


Fout 5: Geen fotograaf en/of videograaf inhuren

Herinneringen ga je altijd hebben, maar hoe leuk is het om op een zondagnamiddag samen met je partner te kijken naar al de mooie foto's en eventueel naar jullie huwelijksvideo? Iets waar veel koppels spijt van hebben, is het niet inhuren van een fotograaf en/of videograaf. De reden zijn vaak de kosten, maar het is o zo leuk om achteraf al deze herinneringen visueel terug te zien.


Fout 6: Wettelijke gedeelte

Iets dat je misschien wel eens kan vergeten tijdens de hele heisa zijn de wettelijke zaken. Zorg ervoor dat voor jullie grote dag al de 'juridische aspecten' in orde zijn. Denk maar aan: verzekeringen en vergunningen.


Fout 7: Het is jullie dag

Er komt heel wat bij kijken bij de organisatie van een trouwfeest. Heel wat vrienden en familieleden zullen ook vaak hun mening delen over wat je wel en niet moet doen. Maar onthoudt een ding goed: het is JULLIE dag!


Nu jullie weten welke veelvoorkomende fouten jullie moet vermijden, kunnen jullie genieten van het proces dat jullie nog moeten afleggen! Heel veel succes!Lots of love

Stefanie van Wondrous Weddings & Events


PS: Heb je een vraag of kan je wat hulp gebruiken? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren met jouw vraag! Wij staan graag klaar voor jullie!

317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page