top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKato Van Gompel

Welke stijl wil ik op mijn trouwfeest?

Het kiezen van een stijl voor een huwelijk is niet altijd even makkelijk. Sommigen hebben al een volledig Pinterestbord binnen een bepaalde stijl en andere weten misschien niet eens dat er verschillende stijlen bestaan. Om van de locatie, de decoratie en zelfs de kleding één geheel te maken, is het kiezen van een stijl wel een goed idee. In deze blog geven we 7 stijlen mee en misschien zit er wel eentje tussen voor jou!

Fotograaf: Lux Visuall Storytellers

"Style is a way to say who you are without having to speak." - Rachel Zoe

1 Bohemian

Deze stijl is kenmerkend door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, jute, linnen, riet of katoen. Ook verse bloemen, wilde bloemstukken of droogbloemen zijn helemaal bohemian. Het doel van deze stijl is om relaxed en comfortabel te zijn en het weerspiegelt vaak de persoonlijkheid van de mensen die van deze stijl houden. Het kleurenpalet voor deze stijl ziet er als volgt uit: aardetinten zoals bruin, beige, en terracotta, gecombineerd met pastelkleuren zoals geel, oranje, roze, groen en blauw.

Ben je nog op zoek naar enkele leuke toevoegingen voor je bohemian wedding? Denk dan eens aan een ceremonieboog met macramé of een pad van vintage tapijten bijvoorbeeld.


2 Mediterraans

De Mediterraanse stijl heeft een levendig en warm kleurenpalet. Typerend zijn olijfgroen, crème, zand en terracotta. In combinatie met materialen zoals ruw hout, jute, steen of keramiek kom je helemaal in mediterraanse sferen. Vergeet ook zeker geen bloemen of planten, zoals olijftakken of eucalyptus toe te voegen. Tussen je bloemen en planten, of gewoon als tafeldecoratie, kan je gebruik maken van citrusvruchten om voor een frisse touch te zorgen. Naar de avond toe kunnen kaarsen of lantaarns zorgen voor een warme, romantische sfeer.

Foto's: Serena Genovese | Bloglovin.com


3 Modern

Een moderne bruiloft is strak, eenvoudig en elegant en heel meestal een monochroom kleurenpalet. Wit, crème, grijs en zwart, optioneel gecombineerd met zilver, goud of koper, domineren deze stijl. Voor materialen richt je je best tot glas, metaal, acryl en beton. Deze materialen helpen bij de strakke en eigentijdse uitstraling. Kies voor bloemen in één kleur of kleurfamilie. Witte bloemen zoals calla lelies, tulpen of gipskruid zijn perfect voor deze stijl. Witte stompkaarsen in cilindervaasjes zorgen voor extra elegantie.

Foto's: Vogue Australia | Lover of mine


4 Romantic Blush

Zachte romantische kleuren representeren deze tedere stijl. Subtiele tinten van roos, perzik en crème zijn terug te vinden binnen deze stijl. Kies daarnaast voor bloemen binnen dit kleurenpalet, zoals rozen, pioenen of ranonkels. Deze stijl gaat vaak gepaard met materialen zoals kant, zijde, chiffon of tule. Gebruik kristallen glazen of porseleinen serviesgoed in combinatie met roze servetten. Deze stijl is ook heel makkelijk door te trekken in het grafische ontwerp. Je kan hierbij werken met kalligrafie, lintjes of parels.

Foto's: Ruffled | Margo and Bees


5 Tropical

Een tropical wedding bestaat uit exotische bloemen, levendige kleuren en natuurlijke materialen. Het kleurenpalet bestaat uit koraal, oranje, geel, groen en roze. Deze fellere tinten doen denken aan de omgeving van tropische locaties. Bloemen en planten zijn in deze stijl belangrijk. Je kan gaan voor orchideeën, hibiscus, gecombineerd met tropische bladeren zoals palmbladeren, bananenplantbladeren en monstera bladeren. Kies voor natuurlijke materialen die passen bij de tropische sfeer, zoals bamboe, riet, kokosnoot en hout.

Foto: Junebug Weddings


6 Industrial

Kenmerkend voor deze stijl is de ruwe, rauwe esthetiek, gecombineerd met moderne en stedelijke elementen. Het kleurenpalet is vaak neutraal met tinten zoals grijs, zwart, wit en vaak ook koper. Bij deze stijl is de locatie van groot belang. Kies voor een oude fabriek, pakhuis of stedelijke ruimte met bakstenen muren of betonnen vloeren. Ook blootgestelde balken versterken de industriële look. Voor decoratie kan je gaan voor industriële lampen, betonnen vazen, metalen kandelaars en koperen frames voor het welkomstbord of seating chart. Bloemen of planten kun je vastmaken aan blootgestelde balken of aan een metalen grid.

Foto's: Erin Witt Photography | Wedding Forwards


7 Greenery

Bij greenery staat alles in het teken van groen en het creëren van een organische sfeer. Typisch voor een greenery bruiloft zijn verschillende tinten groen, gecombineerd met wit, crème of beige. De overvloed aan groene planten en bladeren staat hier centraal. Kies voor verschillende soorten groen, zoals eucalyptus, salie, olijftakjes en klimop. Gebruik hiernaast natuurlijk materialen zoals hout, riet, jute en linnen om warmte en textuur toe te voegen. Probeer niet over the top te gaan met extra decoratie, omdat de focus hier echt ligt op het 'groene'.

Foto's: Paperberry | Wedding & Events Floral Design


Natuurlijk zijn er nog meer stijlen dan deze 7. Pinterest kan een goede inspiratiebron zijn om te zoeken binnen een bepaalde stijl. Een weddingplanner gaat rekening houden met jouw voorkeuren. Heb je nog geen voorkeuren? Dan zoeken we met jou uit wat je leuk vindt + wat er perfect bij de locatie past en op basis daarvan stellen wij enkele stijlen voor.


Veel liefs,

Stefanie & Kato


Graag een kennismakingsgesprek inplannen met ons? Dat kan zeker en vast! Kies een datum en tijdstip dat voor jullie past via de volgende link.


Wat bespreken we tijdens zo'n kennismakingsgesprek?

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, een goede match is nl. super belangrijk want we gaan nauw samenwerken met elkaar naar een van de mooiste momenten uit jullie leven.


Daarnaast is een kennismakingsgesprek er om vragen te stellen en inzicht krijgen in jullie verwachtingen. We bespreken jullie wensen en behoeften en bekijken welke formule het beste aansluit bij jullie verwachtingen. Op maat werken, kan zeker en vast!


Tenslotte bespreken we onze werkwijze zodat jullie een idee hebben hoe wij werken.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page