top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

7 manieren om om te gaan met stress tijdens de planning van jouw trouw

Bijgewerkt op: 17 mei 2020

Tijdens de coronacrisis zijn er heel wat koppels die niet goed weten of hun trouwfeest kan doorgaan. Dit zorgt voor heel wat stress en frustraties. 


Maar ook voor de koppels bij wie er meer zekerheid is, komt de stress soms eens om de hoek kijken.


Hoe ga je om met deze stress?

Ik heb voor jullie 7 tips & tricks opgesomd om zo stressvrij mogelijk naar jullie trouw toe te leven. 


1. Zorg voor een goede organisatie, orde en netheid

“A clean house is a clean mind”, dit is iets dat je waarschijnlijk al meermaals hebt gehoord. Het is belangrijk om alles op orde te stellen wanneer je begint te plannen aan jouw trouw. Zo zorg je voor een rustgevend gevoel. 

  Maak een ‘to-do’ lijstje met daarop alles wat je nog moet doen. Aan de hand van dit ‘to-do’ lijstje, krijg je ook meer structuur. Het is natuurlijk niet de bedoeling om alles op 1 keer af te ronden van dit lijstje, neem gerust jouw tijd. 

Goede organisatie is echt een must! Zeker als je niet met een weddingplanner werkt, kan het wel eens voorvallen dat je door de stress heel wat uit het oog verliest. 

2. Don’t push yourself


Het plannen van jouw trouw mag geen uitputtende job zijn. Het moet iets ontspannend blijven waar je enkele uren per week of per maand aan werkt. Drijf jezelf dus niet tot het uiterste. 

3. Take a break

Neem regelmatig een pauze en ga eens iets anders doen. Ben je elk weekend al bezig geweest aan de planning van je trouw? Neem volgend weekend eens vrij. Ga samen met je partner eens wandelen of spreek eens af met vriendinnen voor te gaan shoppen of ga op weekend.

4. Raak niet geobsedeerd over details

Stop met geobsedeerd te zijn over details. Iedereen houdt van mooie huwelijksdetails, maar vaak zijn het deze details die veel stress veroorzaken bij koppels. Het is belangrijk om niet geobsedeerd te zijn over de kleine dingen, en om sommige te kunnen laten gaan. Weeg je opties af, maak een beslissing en ga verder met het volgende... én kijk nooit meer om! 😉


5. Betrek je partner

Zoals het gezegde luidt, je bent van plan een huwelijk te sluiten met je partner en dus niet alleen een bruiloft. Het is belangrijk om je partner ook te betrekken in belangrijke én kleine beslissingen ook al vindt deze het perfect dat jij alles alleen mag doen en vindt deze alles goed wat jij kiest. Als je samen kan plannen dan geniet je samen van alles en maak je leuke herinneringen.

6. Keep on smiling! 😊

Gaat er iets mis? Probeer het dan positief te zien en maak er niet meteen een probleem van. Later ga je er misschien nog om lachen of met een goed gevoel naar terugkijken dat het oorspronkelijke niet meer gaat.

7. Vraag om hulp


Niemand verwacht van jou dat je alles alleen gaat doen. Of je nu een weddingplanner inhuurt of iemand van je familie of vrienden vraagt. Je zal merken dat alle steun en alle hulp je een groot plezier gaan doen. 

Op het einde van de rit is het jullie trouw, maar ook een magische gebeurtenis in jullie leven. Hou het plezier erin en zorg dat ook het naar de trouw toeleven een fantastische herinnering blijft.


Lot’s of love

Wondrous Weddings & Events


Ben jij iemand die niet goed kan omgaan met stress, organisatie en structuur? Wil je zoveel mogelijk kunnen genieten van de planning van de trouw? Of wil je graag een rechterhand die jou helpt in dit hele proces en alles vergemakkelijkt?


Opteer dan voor een weddingplanner. Wondrous Weddings & Events neemt jouw stress weg en jij kan genieten van alle momenten zonder je al te veel zorgen moeten te maken. Wat biedt Wondrous Weddings & Events aan?


  • Weddingplanner full package: Hierbij regelt Wondrous Weddings & Events jouw trouw van A tot Z.

  • Weddingplanner half package: Samen met jou regelt Wondrous Weddings & Events jouw trouw van A tot Z.

  • Weddingplanner enkel planning. Ben je iemand die niet graag plant? Besteed de volledige planning uit aan Wondrous Weddings & Events.

  • Ceremoniemeester: Wil je op jouw trouw graag kunnen genieten zonder je al te veel zorgen te maken? Laat de volledige coördinatie op de trouw door Wondrous Weddings & Events doen.

  • Wedding consultancy: Heb je graag wat advies om op het rechte pad te geraken of iemand die begeleid? Wondrous Weddings & Events geeft jouw tips & tricks.

  • Wedding styling: Wil je iemand die instaat voor de volledige versiering van de locatie? Iemand die deze helemaal naar jouw wensen inricht en decoreert? Wondrous Weddings & Events styled jouw event!

  • Destination wedding: Naast huwelijken in het binnenland, doen wij ook huwelijken in het buitenland.

Wil je graag wat meer informatie? Stuur een mailtje naar wondrousweddings.events@gmail.com of vraag een vrijblijvend online kennismakingsgesprek aan.


Lots of love,

Wondrous Weddings & Events

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page