top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Heb ik een weddingplanner nodig?

Bijgewerkt op: 17 mei 2020

Deze vraag stellen koppels zich vaak. Is het nodig om je geld te investeren in een weddingplanner of is het eerder geldverspilling?  Ik som voor jullie graag 6 redenen op waarom het handig kan zijn om toch een weddingplanner in te huren.


Het vergt tijd


Het plannen van een trouw is voor sommigen naast hun effectieve job een tweede job. Er kruipt veel tijd in en dat weet jij waarschijnlijk ook wel. Het inhuren van een weddingplanner is de makkelijkste manier om de hoeveelheid tijd die het organiseren van uw grote dag in beslag neemt te verminderen. Als jullie allebei een veeleisende baan hebben, kan dat een levensredder zijn. Plus, uw bruiloftsplanner kan zaken afhandelen zoals afspraken met verkopers en bezoeken op de site.


Natuurlijk kan jij ook nog steeds meehelpen als je dat wil. 😉


Budget


Iets waar heel veel koppels mee vastzitten, is het budget. Het op voorhand opstellen van een budget én je hieraan houden is niet altijd even gemakkelijk als je je eigen trouw aan het organiseren bent. Een weddingplanner kent de valkuilen en weet zich hieraan te houden. Deze heeft een helemaal andere kijk op budgettering dan jullie als koppel.

Sommige mensen zijn natuurlijk geboren feestplanners. Voor anderen is het idee van sourcing en opvolging van leveranciers, het creëren en vasthouden aan een budget, en het omgaan met contracten een nachtmerrie.


Tijd tekort


Een bruiloft duurt meestal ongeveer 13 maanden om te plannen. Als je tijdlijn zes maanden of minder is, zul je al het werk moeten doen terwijl je ook probeert om leveranciers te vinden die nog beschikbaar zijn. Dit is een goed moment om gebruik te maken van de expertise en het netwerk van contactpersonen van een weddingplanner.


Weinig creativiteit of ideeën


Sommige bruidsparen houden ervan de creatieve uitdaging aan te gaan om hun bruiloft te ontwerpen, tot in het laatste zinvolle detail. Anderen houden er gewoon niet zo van. Als je een weddingplanner inhuurt, nemen ze de ideeën die je wel hebt op en brengen ze dit naar een hoger niveau. Je hebt een wow-waardige bruiloft, zonder dat je alle uren hoeft te slijten aan Pinterest! En zelfs als je geen tekort aan ideeën hebt, zal een planner helpen om ze allemaal samen te brengen op een samenhangende en aantrekkelijke manier.


Destination Wedding


Ben je van plan om in het buitenland te trouwen? Dit kan wel eens een uitdagende job zijn. Denk maar aan de logistiek die hierbij komt kijken.  Huur een lokale bruiloftsplanner in die tweetalig is, of iemand die gespecialiseerd is in destination weddings, en je zal zien dat het veel vlotter zal verlopen.


Stress


Ben jij iemand die niet goed kan omgaan met stress? Sommige pre-wedding stress is normaal en heeft ook iedereen. Maar als je je uitgeput, overbelast of uitgebrand voelt, is het waarschijnlijk tijd om hulp in te schakelen. Niemand verwacht dat jij zoiets groots helemaal alleen organiseert. Je moet nog altijd denken aan je eigen leven naast het plannen van de trouw, je mentale gezondheid en de gezondheid van je relatie.


Natuurlijk kan je naast het inhuren van een weddingplanner ook andere services inhuren die jullie enkel helpen/bijstaan voor bepaalde zaken. Zo heb je een ceremoniemeester die je kan inhuren om ervoor te zorgen dat jullie je geen zorgen moeten maken op de dag zelf en dat deze persoon alles voor jullie coördineert voor en achter de schermen. Ook een wedding styliste kan je inhuren om ervoor te zorgen dat alles mooi is aangekleed en gedecoreerd. Er zijn heel wat services die er bestaan. Het beste is om een weddingplanner te contacteren en te vragen wat deze jullie allemaal kan aanbieden in jullie eigen geval.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat wanneer je een weddingplanner inhuurt, je nog steeds die creatieve input of die verantwoordelijkheid kan behouden. Het gaat er echt alleen maar om dat je de steun hebt die je nodig hebt.  En die ondersteuning is nog belangrijker in tijden als deze, wanneer er veranderingen moeten worden doorgevoerd en er zich een crisis voordoet. Op die manier kunt u zich concentreren op de leuke dingen en laat u de experts de stress op zich nemen.


Lots of love,

Wondrous Weddings & Events

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page