top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWondrous Weddings & Event

Hoe kondig je een ‘change the date’ aan?

Bijgewerkt op: 3 jun. 2021Het uitstellen van jullie huwelijk, een communie of een jubileum is geen leuke beslissing om te nemen. Het is iets dat niemand graag wil doen, maar in sommige gevallen is het onvermijdelijk en moet het gebeuren. Maar hoe kondig je nu zoiets aan jouw gasten aan?

Zelfs al hebben jullie nog geen nieuwe datum gevonden, wil je toch graag aan jouw gasten duidelijk maken dat de oorspronkelijke datum niet meer kan én dat jullie voor de volle 100% uitkijken naar een nieuwe datum om dit met iedereen te kunnen vieren. 


Hoe begin je hier nu aan?


Contacteer eerst je familieleden en je vrienden die het dichtst bij jullie staan.

Kan de trouw, het lentefeest of de opendeurdag niet meer doorgaan door een externe factor? Contacteer dan eerst jullie familieleden en vrienden. Doe dit door hen even op te bellen en de situatie uit te leggen. 


Contacteer daarna al de andere gasten door hen een sms’je of mailtje te sturen. Zo zijn ook zij op de hoogte. 


Heb je de bovenstaande zaken gedaan, dan kunnen jullie rustig nadenken over een nieuwe datum. Van zodra jullie die hebben kunnen jullie een ‘change the date uitnodiging’ laten drukken of de nieuwe datum aankondigen op jullie website. Of beide, dat gaat ook! 😊


Hoe stel je een ‘change the date’ kaartje op als je een nieuwe datum hebt?


Heb je een nieuwe datum voor jullie evenement dan kunnen jullie een ‘change the date uitnodiging’ maken. Hieronder een voorbeeld:


Het huwelijk van Jeroen & Elke is uitgesteld tot zaterdag 21 november 2020. Uitnodiging en details volgen nog. 


OF


Vanwege onvoorziene omstandigheden hebben we besloten om ons huwelijk te verplaatsen naar zaterdag 21 november 2020. Wij verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak en hopen dat jullie nog steeds even veel zin hebben als ons om samen met ons te vieren. 

Save the date en hopelijk zien wij jullie op onze trouw! 😊

Hoe stel je een ‘change the date’ kaartje op als je nog geen nieuwe datum hebt?


Heb je nog geen nieuwe datum voor jullie evenement dan kunnen jullie de volgende aankondiging maken. Hieronder een voorbeeld:


Door omstandigheden die we niet in de hand hebben, moeten we tot onze spijt aankondigen dat we onze bruiloft hebben uitgesteld. Wij verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak en danken jullie voor het begrip. Wij laten jullie zo snel mogelijk meer details, alsook de nieuwe datum weten. 


OF


Door onvoorziene omstandigheden hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze bruiloft uit te stellen. Nieuwe details volgen binnenkort.

Het is wel aan te raden om enkel van dit gebruik te maken als jullie het geld en de middelen hiervoor hebben. Anders is het aan te raden om te wachten tot jullie 100% zeker zijn om op die manier binnen het budget te blijven.


Het feest kan niet meer doorgaan, maar de ceremonie in de kerk of gemeentehuis nog wel.


Stel dat het trouwfeest niet meer kan doorgaan, maar dat jullie nog wel de huwelijksceremonie kunnen laten doorgaan. Hierbij een voorbeeld van hoe je dit kan aankondigen:


Vanwege de huidige omstandigheden hebben we besloten om een kleine privé-ceremonie te houden op onze geplande huwelijksdatum, 18 juli 2020. We hopen dat jullie nog steeds aanwezig kunnen zijn op deze ceremonie en receptie. Meer details over ons huwelijksfeest en de exacte datum volgen nog.


Laten we hopen dat de situatie snel verbeterd en dat we snel met zijn allen er een spetterend feest van kunnen maken én fantastische herinneringen kunnen beginnen maken!

Keep safe and take care! 😊

Lots of love,

Wondrous Weddings & Events

Wil je graag wat meer advies, zit je met vragen of weet je het allemaal niet goed meer? Contacteer dan gerust Wondrous Weddings & Events en dan kunnen we samen eens kijken naar de situatie van jullie event en samen alles eens relativeren. 😊
159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page